Hoe richt u uw Collaboration ruimte in? 7 tips!

Blog

Hoe richt u uw Collaboration ruimte in? 7 tips!

17-11-2016 Geschreven door Dennis Bijkerk

DSC_1516.jpgCollaboration. Samenwerken in groepen zonder last te hebben van de beperking door ruimte en tijd. Het plaats- en tijdonafhankelijk samenwerken is vaak onderwerp van gesprek. En dat niet zonder reden… De voordelen op het gebied van productiviteit en kostenbeheersing zijn groot. Juist vanwege de enorme potentie van Collaboration krijgen wij vaak de vraag: waar let je nu op als je een Collaboration ruimte inricht? In deze blog geef ik 7 tips.

Meer dan alleen de juiste technologie

Die klanten en geïnteresseerden die die vraag naar de inrichting van een Collaboration ruimte stellen, zijn heel goed bezig. Zij beseffen dat een succesvolle implementatie van Collaboration technologie veel verder gaat dan de selectie van de juiste hardware. Natuurlijk is de hardware belangrijk, maar de ruimte waarin de hardware wordt geïntegreerd is minsten zo belangrijk. Het gaat uiteindelijk om bricks, bytes en behavior.

7 aandachtspunten voor uw Collaboration ruimte

Bij het inrichten van de perfecte Collaboration ruimte zijn meerdere componenten bepalend. Daarbij gaat het niet alleen om hardware en techniek, maar zeker ook om beleving. Denk daarom aan de onderstaande punten bij de inrichting van uw Collaboration ruimte(s).

  1. Dynamiek: Collaboration is dynamiek, interactief delen en bespreken van ideeën en informatie. Creëer een setting die creativiteit en openheid bevordert. Een belangrijk element om dit te bereiken is het kleurgebruik in de ruimte. Frisse, heldere kleuren vergroten niet alleen de dynamiek, maar ook de concentratie en daarmee de betrokkenheid
  1. De verlichting: alleen onder een goede belichting zijn alle deelnemers goed te zien en gaan er geen gezichtsuitdrukkingen of gebaren verloren. Indirect, liefst natuurlijk, licht is het beste. Dit zorgt voor een egale en natuurlijke uitstraling van de deelnemers.
  1. Goed geluid: een goede verstaanbaarheid is een absolute vereiste voor Collaboration. Verzeker u ervan dat er geen echo, galm of ruis doorklinkt (ruisonderdrukkings-apparatuur plus een aantal schuimpanelen in de ruimte kunnen hierbij helpen!). Plaats extra microfoons zodat iedereen zich goed verstaanbaar kan maken.
  1. Volledig beeld: zorg voor goede camera’s die u zodanig opstelt dat de hele ruimte en alle deelnemers steeds in beeld zijn. Let ook op de positie van de camera’s. Rare camerahoeken kunnen ontzettend afleiden! Plaats eventueel meerdere schermen zodat zowel de deelnemers als alle relevante documenten en presentaties gelijktijdig zichtbaar zijn.
  1. Identieke ruimtes: als u uw Collaboration ruimtes op verschillende locaties identiek inricht, creëert u de illusie dat alle deelnemers zich in dezelfde ruimte bevinden. Dit vergroot de interactie en de betrokkenheid. Zorg verder voor een ruimte waarin mensen zich kunnen bewegen en in verschillende houdingen plaats kunnen nemen.
  1. Gebruiksvriendelijke apparatuur: zorg dat iedereen weet hoe de aanwezige apparatuur werkt. Voor de best mogelijke betrokkenheid voorziet u elke Collaboration ruimte bovendien van dezelfde apparatuur. Installeer centrale touchscreens en zorg dat deze verbonden zijn met de devices van de medewerkers.
  1. Mobiele connecties: het is belangrijk dat de Collaboration oplossing in de ingerichte ruimte (draadloos) verbinding kan maken met mobiele devices als tablet, smartphone en laptop. Door mobiele oplossingen te combineren met speciaal ingerichte ruimtes, creëert u een integraal en voor iedereen toegankelijk en beschikbaar Collaboration platform.

In één keer klaar? Huddle rooms

Misschien heeft u er al van gehoord. Nog zo’n buzz woord: de Huddle room. Maar een Huddle room is wel iets om in overweging te nemen; zeker als u actief nadenkt over de mogelijkheden van Collaboration voor u. In Huddle rooms zijn alle hierboven genoemde aspecten meegenomen.

Meer informatie? Download whitepaper

De informatie in deze blog is beknopt. Er valt natuurlijk nog veel te zeggen over de inrichting van Collaboration ruimtes. En ook over al die andere aspecten die bepalend zijn voor succesvolle Collaboration. U leest er alles over in onze whitepaper Collaboration.


Download whitepaper
Dennis Bijkerk

Written by Dennis Bijkerk

Senior Consultant & Project Coördinator

Gratis advies over Blog? BIS helpt u graag verder:

Bel

0180 - 486 777

Wij bellen u ook graag:

bedankt voor uw aanvraag

probleem bij verzenden

Chat direct

Mail

bedankt voor uw aanvraag

probleem bij verzenden

Ontvang uw offerte

bedankt voor uw aanvraag

probleem bij verzenden

adressen en route