Maak Skype for Business beschikbaar voor groepssamenwerking

Maak Skype for Business beschikbaar voor groepssamenwerking

20-12-2016 Geschreven door Barry Saarberg

skype4business__1400x800_ir.jpgAls u met Skype for Business werkt óf als u zich momenteel oriënteert op de mogelijkheden met Skype for Business dan weet u dat deze tool bedoeld is om collega’s en andere relaties individueel met elkaar te verbinden; en iedereen vanaf zijn eigen werkplek. Maar hoe doe je dat als je groepen mensen met elkaar wilt laten samenwerken? Bijvoorbeeld een R&D team in New York met een engineering team in Eindhoven. Kan dat eigenlijk wel? Is Skype for Business geschikt om in groepen gebruikt te worden? Het antwoord op deze vragen is: Ja, maar met de nodige aanpassingen!

Meer overzicht, sneller resultaat, minder fouten

Gelijktijdig vanaf verschillende werkplekken aan één document werken is nog niet zo heel lang mogelijk. Weet u nog? ‘Vroeger’ mailde u een bestand naar uw teamleden. Zij voegden feedback toe, maar elk in zijn eigen document. Wilde u de wijzigingen samenvoegen, dan kostte dit veel tijd en de kans dat u een deel van de feedback over het hoofd zou zien was groot. Dankzij moderne collaboration software kan vandaag de dag iedereen tegelijkertijd vanaf zijn eigen PC of laptop in hetzelfde bestand werken, waardoor de efficiency groeit en de kans op fouten afneemt. U ziet real-time wat de anderen wijzigen.

Skype for Business als all-in-one communicatieplatform

Een van de meest gebruikte communicatie- en collaboration platforms van dit moment is Skype for Business van Microsoft. Skype for Business brengt individuele medewerkers met elkaar in contact; waar zij zich ook bevinden en met welk type device zij ook werken (desktop, tablet, smartphone). Iedere deelnemer moet daarvoor zijn eigen Skype for Business applicatie/licentie hebben. De Skype for Business applicatie omvat geïntegreerde beschikbaarheidsinformatie en mogelijkheden om te chatten en een spraak- en videovergaderingen te houden. Met deze collaboration tool kunt u ook documenten, XLS sheets, tekeningen en andere bestanden delen om samen met anderen te bewerken en te verbeteren.

AdobeStock_83339065.jpeg

Skype for Business in uw (high-end) conference & meeting rooms

Zoals hierboven al opgemerkt is Skype for Business in eerste instantie bedoeld om tussen (meerdere) individuen te worden gebruikt. Ondanks dát is het tegenwoordig mogelijk om Skype for Business in groepsverband te gebruiken. Om dit mogelijk te maken, bieden meerdere partijen de mogelijkheid om uw Skype for Business applicatie contact te laten maken met systemen voor videocommunicatie, zodat ook (high-end) videoconference ruimtes bereikbaar zijn voor de Skype for Business gebruiker. Vanuit deze ruimtes kunnen groepen via dit platform wereldwijd en face-to-face communiceren met groepen collega’s, partners, klanten en andere relaties. En juist aan die verbinding tussen groepen is vandaag de dag veel behoefte.

5 voordelen van een Skype for Business omgeving

  • Een hogere ROI: u profiteert meer van uw conference & collaboration oplossing.
  • De software is direct klaar voor gebruik.
  • Verbetert de teamsamenwerking; ook tussen desktop en meeting room.
  • Zorgt voor professionele videokwaliteit voor Skype gebruikers.
  • Fabrikanten als StarLeaf en Microsoft kunnen Skype for Business koppelen aan een groepsruimte (one-to-many, many-to-one, many-to-many).

Interactie, video en multifunctionaliteit in één device

DSC_0637-393772-edited.jpgInmiddels gaat de technologie nóg een stap verder en zijn de mogelijkheden op het gebied van interactie, video en multifunctionaliteit beschikbaar in één device. De Microsoft Surface Hub biedt geïntegreerde hard- en software die aansluit op de behoefte aan samenwerken. De Surface Hub integreert touch, interactiviteit, een digitaal whiteboard, video conference en alle apps die u ook gebruikt op uw eigen device in één apparaat. Daarnaast wordt met de Microsoft Surface Hub de kracht van de groep benut.

Meer informatie? Download onze whitepaper

Wilt u meer informatie over het gebruik van Skype for Business in groepen? Of wilt u meer lezen over uw mogelijkheden en voordelen met collaboration oplossingen? Lees dan de 8 redenen om te kiezen voor Collaboration. Of download vandaag nog onze whitepaper.


Download whitepaper

 

Barry Saarberg

Written by Barry Saarberg

Senior Account Manager

Gratis advies over Blog? BIS helpt je graag verder:

Bel

0180 - 486 777

Wij bellen je ook graag:

bedankt voor je aanvraag

probleem bij verzenden

Chat direct
Mail

bedankt voor je aanvraag

probleem bij verzenden

Ontvang je offerte

bedankt voor je aanvraag

probleem bij verzenden