Roosterinformatie

Volautomatische distributie van roosterwijzigingen en informatie

Hoe verspreidt u snel, accuraat en eenvoudig (rooster)informatie naar uw studenten, docenten, ondersteunend personeel en bezoekers? Een veelgestelde vraag binnen de onderwijswereld. BIS|Econocom geeft u graag het antwoord: met BIS ID, het veelzijdige digital signage concept van BIS|Econocom (narrow casting).

BIS ID is een intelligente oplossing voor de overdracht van (rooster)informatie op ieder type school. Van primair tot wetenschappelijk onderwijs. De kracht van BIS ID zit in de eenvoudige werking, veelzijdige toepasbaarheid én de mogelijkheid om het aan bekende roostersoftware, zoals gp-Untis, Magister en Roosterfact, te koppelen. Op een centrale PC, die remote benaderbaar gemaakt kan worden, wordt alle informatie beheerd en op het moment dat u wilt verspreid via LCD schermen, informatiezuilen, internet, intranet, SMS, etc.. Simpel en real time, waarbij voor de verspreiding van de informatie uw bestaande netwerkomgeving gebruikt wordt zonder deze te overbelasten.

Iedere informatiedrager is ook individueel aan te sturen, wat de mogelijkheid biedt om specifieke informatie te verspreiden naar specifieke locaties of doelgroepen. Ideaal als uw school meerdere locaties heeft of meerdere leshuizen.

Hardware: alle apparatuur afgestemd op uw toepassingen

Bij de eerste generatie Digital Signage oplossingen was het vooral gebruikelijk om de informatie op een (televisie)scherm weer te geven. Tegenwoordig is het scherm vervangen door LCD en LED displays, die gemaakt zijn om 24 uur per dag te functioneren en worden er naast deze displays ook tablet PC’s, desktop monitoren, informatiezuilen, videowalls en smartphones gebruikt als beelddragers.

Door dit soort apparaten te integreren in uw narrow casting oplossing wordt het mogelijk uw leerlingen, studenten én docenten op ieder moment van de dag en overal te bereiken en te informeren over eventuele roosterwijzigingen en andere relevante informatie. Dus niet alleen in de openbare ruimte van uw school. Naast een groot assortiment beelddragers levert BIS|Econocom ook de juiste players, die zijn voorzien van de laatste technische ontwikkelingen en ook HD en Blu Ray ondersteunen. Uiteraard adviseren wij u graag over welke apparatuur het meest geschikt is voor uw toepassingen.

Software: regisseur van uw informatie met intelligent CMS

BIS|Econocom heeft de BIS ID software in eigen huis ontwikkeld. Dit heeft als voordeel dat het systeem is afgestemd op de behoeftes van gebruikers, uitermate geschikt is voor het weergeven van alle denkbare bestandtypen en gekoppeld kan worden met ieder type informatiesysteem en database. Met de BIS ID software beheert u eenvoudig de informatie die u wilt verspreiden. Het onderliggende CMS is gebruiksvriendelijk en biedt tal van voordelen. U heeft helemaal zelf de regie in handen met BIS ID.

Content: alle soorten informatie indrukwekkend weergeven

BIS ID is geschikt voor de verspreiding van allerlei soorten informatie in veel verschillende formats. Van roosterinformatie en –wijzigingen, examen- en tentamenplanning tot evenementen en schoolfeesten. Maar ook video’s, PPT presentaties, RSS-feeds en webpagina’s toont u probleemloos. Met de eenvoudig te beheren designer software bepaalt u zelf hoe uw boodschap eruit komt te zien. Ook is het mogelijk om BIS|Econocom Productions uw content te laten verzorgen. Onze designers maken dan diverse templates (presentatiesjablonen) in uw huisstijl en aangepast op het soort informatie dat u wilt weergeven. Deze templates kan u dan zelf vullen met informatie (tekst/plaatjes/video’s) die u wilt tonen. Informatie uit databases wordt zelfs helemaal automatisch getoond. Makkelijker kan het niet. U heeft geen omkijken naar uw informatiesysteem. Lees hier meer over contentproductie door BIS|Econocom Productions.

Koppeling aan roosterpakket: informeren via internet en SMS

Door uw Narrow Casting systeem te koppelen aan uw roosterpakket (zoals gp-Untis, Magister en Roosterfact) wordt roosterinformatie automatisch verspreid naar de door u opgegeven beelddragers. Daarnaast is het met BIS ID ook mogelijk om leerlingen en docenten via SMS en internet te informeren. Zodra er bijvoorbeeld een wijziging in het rooster plaatsvindt, wordt er automatisch een SMS verstuurd naar de betrokkenen. Ook is het voor studenten en docenten mogelijk om thuis – of op school – even in te loggen om te zien welke wijzigingen er voor hen zijn. En wist u trouwens dat u uw docenten en leerlingen de mogelijkheid kunt bieden om de BIS|Econocom Rooster App op hun smartphone of tablet te installeren? Deze app zal een berichtje “pushen” op het moment dat er een roosterwijziging in de roostersoftware wordt ingevoerd. Bijzonder makkelijk toch?

Koppeling aan controlepoortjes en registratiesystemen

Door uw BIS ID systeem te koppelen aan toegangscontrolepoortjes en registratiesystemen wordt het voortaan eenvoudig om te controleren wie er wel of niet zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld uw leerlingaantallen richting de overheid duidelijk verantwoorden. Maar ook bij calamiteiten heeft u precies inzichtelijk wie zich wel en niet in het gebouw bevinden en hier snel op anticiperen.

Service & Hosting: Digital Signage as a service

Uw leerlingen laten informeren zonder naar uw Digital Signage oplossing om te hoeven kijken? Dat kan met Digital Signage as a Service van BIS|Econocom. BIS|Econocom neemt u met deze dienst echt álle zorg uit handen. Wij installeren de door u gewenste oplossing, treden op als hostingprovider, zorgen voor actuele informatie, verzorgen het onderhoud en de software updates. Dit alles voor een vast bedrag per maand. Naast deze allesomvattende service, kunt u bij BIS|Econocom ook terecht voor services als advies, ontwerp, installatie, onderhoud en training. U leest er alles over bij de beschrijving van de BIS|Econocom services.

Lees meer over uw mogelijkheden met BIS ID bij BIS|Econocom Digital Signage.

Bekijk alle oplossingen voor het onderwijs.

Gratis advies over Roosterinformatie? BIS|Econocom helpt je graag verder:

Bel

0180 - 486 777

Wij bellen je ook graag:

bedankt voor je aanvraag

probleem bij verzenden

Chat direct
Mail

bedankt voor je aanvraag

probleem bij verzenden

Ontvang je offerte

bedankt voor je aanvraag

probleem bij verzenden

Uw ruimte

Openbare ruimte
Openbare ruimte

Krachtige communicatie in openbare ruimtes

lees meer
meer ruimtes

Gratis advies over Roosterinformatie? BIS|Econocom helpt je graag verder:

Bel

0180 - 486 777

Wij bellen je ook graag:

bedankt voor je aanvraag

probleem bij verzenden

Chat direct
Mail

bedankt voor je aanvraag

probleem bij verzenden

Ontvang je offerte

bedankt voor je aanvraag

probleem bij verzenden