Videoconference

Videoconference - Het grenzeloos overbrengen en delen van kennis

Videoconferencing is communiceren door middel van audio en video tussen twee of meer locaties. Een manier van communiceren die door de opkomst van internet en snellere verbindingen de laatste jaren enorm in populariteit is gestegen en ongekende mogelijkheden biedt om op relatief eenvoudige wijze te communiceren met wetenschappers en studenten overal ter wereld.

Met behulp van een PC, display, camera en microfoon, maar ook met hun tablet, kunnen leerlingen discussiëren en samenwerken met leerlingen over de hele wereld. Waar voorheen videoconference alleen was weggelegd voor grote multinationals met even zo grote budgetten, wordt nu ook binnen het onderwijs en onderzoek veelvuldig gebruik gemaakt van videoconferentie. Denk hierbij aan college op afstand, stagebegeleiding, remote samenwerken (ook internationaal), uitwisselen van onderzoeksgegevens en voortgangsbesprekingen. In onderwijsinstellingen waar het overbrengen en delen van kennis altijd centraal staat, kent het overbrengen van deze kennis nu letterlijk geen grenzen meer. Bekijk hier het leaflet.

De keus voor de juiste oplossing

Videoconference oplossingen zijn gevarieerd in complexiteit en toepasbaarheid. De keuze is groot. Er is dan ook niet “één beste videoconference oplossing” die voor iedereen geschikt is. Iedere omgeving en toepassing vraagt om persoonlijk advies. Advies dat BIS|Econocom u graag geeft. Zowel op gebied van producten en de techniek als de infrastructuur en integratie van de oplossingen. Samen met u kijken we welke configuratie het beste voldoet aan wat u voor ogen heeft. Onze adviseurs denken mee, raden bepaalde zaken aan, maar raden ook dingen af. Het grote doel daarbij is om voor u de best passende videoconference oplossing te realiseren.

E-learning: tijd- en plaatsonafhankelijk onderwijs

De informatie- en communicatietechnologie maakt het mogelijk om tijd- en plaatsonafhankelijk lessen aan te bieden én te volgen. Een ontwikkeling, die het reguliere onderwijs zeker niet kan vervangen, maar educatieve instellingen wel legio mogelijkheden biedt om het onderwijs flexibeler te maken.

Zo is het eenvoudig mogelijk om lessen op te nemen, automatisch te archiveren en naar het internet te streamen, zodat deze thuis zijn te volgen. Live of op een later tijdstip. Langdurig zieke leerlingen blijven op deze manier niet alleen bij met de rest van de groep, maar kunnen actief deelnemen en voelen zich meer betrokken. Ook wanneer de lesstof extra aandacht nodig heeft, biedt het uitkomst als leerlingen de les thuis nog eens kunnen bekijken. De lessen en colleges worden gepresenteerd op een speciaal daarvoor ingerichte website in uw eigen huisstijl of op een aparte pagina op uw intranet. Eventueel aangevuld met toetsmodules en chats met docenten.

Managed Video Services: zorgeloos gebruik van Video en E-learning

Wilt u wel profiteren van alle voordelen die video en E-learning uw school bieden maar heeft u geen zin om u bezig te houden met bandbreedtes, toekomstige opschaalmogelijkheden, beveiligingen, onderhoud en met het feit of alle verbindingen wel goed staan ingesteld? Dan is Managed Video Services een uitkomt. Voor een vast bedrag per maand neemt BIS|Econocom u alle zorg uit handen en legt u eenvoudig en zorgeloos contact met onderwijsinstellingen over de gehele wereld. Lees op het Video gedeelte op onze website meer over BIS|Econocom Video Service.

Bekijk alle oplossingen voor het onderwijs.

Gratis advies over Videoconference? BIS|Econocom helpt je graag verder:

Bel

0180 - 486 777

Wij bellen je ook graag:

bedankt voor je aanvraag

probleem bij verzenden

Chat direct
Mail

bedankt voor je aanvraag

probleem bij verzenden

Ontvang je offerte

bedankt voor je aanvraag

probleem bij verzenden