BIS Ridderkerk

Over BIS

Ruimte-inrichting en Audiovisuele & ICT integratie

Vanuit de visie dat technologische intelligentie diep zal doordringen in elke werkomgeving en dat ieder gebouw, iedere werkplek met de gebruikers zal meedenken en hen ondersteunen, adviseert, ontwerpt, realiseert en onderhoudt BIS gebouwen en ruimtes die zich aanpassen aan de voorkeuren van de gebruikers en/of de gebruikers maximaal ondersteunen bij hun werkzaamheden. Dit doen wij door inrichting, audiovisuele & IT technologie en gebruik (bricks, bytes & behaviour) centraal te stellen en optimaal op elkaar af te stemmen.

Onze missie: Het creëren van een optimaal ingerichte werkomgeving

Onze missie is om te zorgen voor een optimaal ingerichte werkomgeving waarin gebruikers zich comfortabel voelen en waarin zij efficiënt en eenvoudig op een visuele en interactieve manier informatie overdragen, kennis delen, ideeën ontwikkelen en (samen) werken. Dit doen wij met een mix van competenties op het gebied van smart buildings en smart offices, IT & development, audiovisuele oplossingen, collaboration & videoconference, narrowcasting (digital signage) en interieurinrichting; natuurlijk gecombineerd met een doordacht programma services. Daarnaast heeft BIS een naam hoog te houden in event rental en digital productions.

De dienstverlening van BIS richt zich op de zakelijke en institutionele eindgebruiker voor wie wij duizenden presentatie-, informatie- en communicatieruimtes per jaar realiseren en onderhouden. Bij BIS werken zo’n 230 mensen in strategisch gespreide vestigingen in de Nederland en België en in satelietvestigingen in Engeland, Duitsland en Frankrijk.

Acht kerncompetenties voor complete ontzorging

BIS is onderscheidend in zijn aanpak, kennis en kunde. Onze acht kerncompetenties omvatten de volledige waardeketen van advies, ontwerp, realisatie, onderhoud én beheer van smart buildings, audiovisuele ruimtes en audiovisuele & IT infrastructuren. Van consultancy en interieurontwerp tot project management en installatie; en van programmering en engineering tot preventief onderhoud en gebruikerstrainingen. De combinatie van deze competenties, samen met de schaalgrootte, geeft BIS een onderscheidend vermogen én een krachtig profiel.

De keuze van BIS om zijn kennis, kunde en activiteiten in acht kerncompetenties onder te brengen, resulteert in positieve synergie-effecten, de realisatie van de beste oplossingen en het aanbod van alle AV & IT disciplines onder één dak. De kerncompetenties van BIS zijn:

 • Smart Buildings
  Inrichten van gebouwen met infrastructuur en apparatuur, die onderling informatie uitwisselen en zich aan de behoefte van de gebruikers aanpassen. Wij leveren, integreren en onderhouden geen losse stukjes technologie of deeltechnologie, maar een totaalaanpak van entree tot boardroom. Daarbij gedreven door uw belangen en onze drang naar innovatie.
 • IT Systemen & Development
  Ontwerp, uitrol, beveiliging, onderhoud en hosting van IT projecten en IT infrastructuren. Ultiem beveiligd, professioneel, flexibel, gebruiksvriendelijk en schaalbaar. Ook de aanleg van complete netwerken en de realisatie van maatwerk development trajecten – zoals de koppeling tussen FMIS en narrowcasting systemen - worden professioneel verzorgd.
 • Audiovisueel
  Leveren van alle denkbare audiovisuele & IT producten en de realisatie van dynamische audiovisuele & ICT oplossingen (beeld, geluid, bediening) voor vergaderen, presenteren, informeren en (samen) werken. Wij adviseren, realiseren en onderhouden formele, informele en hybride oplossingen voor ieder type ruimte en elke organisatie, in iedere branche.
 • LED Solutions
  Grootformaat oplossingen voor informatieoverdracht binnen gebouwen en voor aantrekkelijke buitencommunicatie. Hoge kwaliteit LED displays en LED walls voor aansprekende weergave van dynamische content. Het volledige traject – incl. ondersteuning bij vergunningaanvragen – wordt verzorgd. Ideaal voor toepassingen in de open lucht of in grote indoorlocaties.
 • Collaboration
  On-premise, cloud en hybride oplossingen om tijd- en plaatsonafhankelijk en visueel te brainstormen, vergaderen en presenteren; natuurlijk met de mogelijkheid om interactief content te delen en te bewerken. Wij realiseren iedere vorm van collaboration, video conference, unified communications en streaming video.
 • Narrowcasting
  Doordachte digital signage concepten waarmee u uw boodschap visualiseert en getarget aan uw publiek aanbiedt. Met onze narrowcasting oplossing (BIS ID) ontsluit en visualiseert u de informatie uit ieder informatiesysteem en database. Dankzij de intelligent ingerichte en gebruikersvriendelijke BIS ID Content Runner (CMS) beheert en bewerkt u remote alle contentstromen.
 • Event Rental
  Het juiste resultaat op de beslissende momenten. Gespecialiseerd in het faciliteren van zakelijke evenementen en bijeenkomsten tot 5.000 mensen. Beeldweergave (projectie, LCD, LED - in alle maten), audio-ondersteuning, licht, interactieve oplossingen, cameraregistratie, webcasting, podiumbouw etc. Eén aanspreekpunt voor maximale ontzorging.
 • Architectuur & Interieur
  Totaalinrichting van uw ruimte, met aandacht voor ontwerp, meubilair, verlichting, vloeren, wanden en plafonds. Onze interieurarchitecten ontwerpen niet alleen prachtige oplossingen, maar creëren een beleving. Uniek element is de BIS VisionLine; een in-huis ontworpen lijn slim vergadermeubilair met AV integratie, kabelmanagement en ventilatie.

BIS Services: IT, Audiovisueel en Creative

De service van BIS omvat het gehele traject van ruimte-inrichting en de realisatie en integratie van AV & IT oplossingen; inclusief trainingen, preventief en correctief onderhoud. Daarnaast heeft BIS een repair center en een customer service & support afdeling, die ook via video, chat en remote (op afstand) service verleent.

Verder levert BIS integraal systeembeheer en zijn wij uw partner voor hosting services. Ook kunt u de productie van uw digital signage content, presentaties, instructievideo’s en bedrijfsfilms met een gerust hart aan onze specialisten overlaten.

Ons complete servicepakket garandeert niet alleen deskundig advies, maar ook extra zekerheid en professionele ondersteuning.

AV-as-a-Service

Econocom take over BIS

Als 100% dochter van de internationale Econocom groep biedt BIS iedere afnemer de mogelijkheid om al zijn oplossingen en diensten as-a-service af te nemen. Dit houdt in dat de opdrachtgever niet meer vooraf investeert, maar alleen nog maar betaalt voor het gebruik. Daarmee spelen wij in op de trend van bezit naar gebruik, met alle (budgettaire) voordelen van dien. De mogelijkheid van AV-as-a-Service biedt opdrachtgevers de kans om hun organisatie met technologische innovatie te laten groeien, zonder dat dat ten koste gaat van liquide middelen. Zij houden cash vrij voor kernactiviteiten en zijn niet verplicht de apparatuur af te schrijven.

Gespecialiseerde marktteams

BIS heeft gespecialiseerde marktteams, waarvan de teamleden specialistische kennis en ervaring hebben binnen de betreffende doelmarkt. Door de inzet van marktteams zijn onze klanten er zeker van dat ze de meest optimale oplossing voor hun situatie geadviseerd krijgen. Een ander voordeel is dat de BIS marktteams de ontwikkelingen en behoeften die ze in hun markt signaleren terugkoppelen naar onze fabrikanten, die deze informatie gebruiken voor hun R&D-programma’s. Zo worden producten en oplossingen steeds beter op de marktwensen afgestemd.

Certificering en Brancheverenigingen

BIS Nederland is een ISO 9001 én ISO 14001 gecertificeerde organisatie. Daarnaast is BIS VCA** gecertificeerd en zijn wij Certified Microsoft, Cisco, Polycom, StarLeaf, AMX, Crestron, Extron en Siemon Partner. Onze opdrachtgevers zijn als gevolg van onze certificeringen verzekerd van hoogwaardige kwaliteitsborging, proactief milieubeleid, professionele procedures en processen, die streng worden gecontroleerd door diverse normerende instanties.

certificeringen BIS

PSNI Global Alliance

PSNI Global Alliance

BIS is ook lid van de PSNI Global Alliance. Op verzoek van de PSNI Global Alliance vertegenwoordigt BIS deze alliantie in zowel Nederland als België. PSNI is een serieus en alom gerespecteerd netwerk van professionele AV & IT bedrijven, die in hun thuismarkt stuk-voor-stuk boven het maaiveld uitsteken vanwege hun kwaliteit, kennis en toegevoegde waarde, niet in het minst door de breedte en inhoud van hun portfolio oplossingen en services. Door binnen het netwerk met gerenommeerde partners samen te werken én kennis te delen, kunnen wij onze internationale klanten nog beter ondersteunen. Lees op deze pagina meer over de toetreding van BIS tot de PSNI Global Alliance op onze nieuwspagina.

BIS & het milieu

Duurzaam ondernemen staat bij BIS hoog in het vaandel. Wij streven naar een verantwoord evenwicht tussen de financiële aspecten van de bedrijfsvoering en de sociale en ecologische kant. Hierbij staan de pijlers people, planet, profit centraal. Duurzaamheid raakt steeds verder geïntegreerd in zowel onze bedrijfsvoering, groeistrategie als dagelijkse activiteiten. De ISO 14001 certificering van BIS NL is hier een bevestiging van.

Innovation Centers

Alle BIS vestigingen beschikken over een volledig ingericht Innovation Center waar bezoekers kunnen zien en ervaren wat wij bedoelen met ruimte-inrichting en complete AV & IT oplossingen. Een bezoek geeft u een duidelijk beeld van de veelzijdige mogelijkheden, die wij voor u in huis hebben. Complete ruimtes en AV & IT oplossingen waarbij beeld, licht, geluid en IT-infrastructuur volledig op elkaar én op uw behoeften zijn afgestemd.

BIS vestigingen

BIS is strategisch gevestigd bij belangrijke economische centra in Nederland en België. Op afspraak is er in onze vestigingen een specialist van BIS aanwezig om vragen te beantwoorden en om in een persoonlijk gesprek met de klant na te gaan welke mogelijkheden er zijn om aan de bestaande wensen te voldoen.

Dochter Econocom

BIS is 100% eigendom van Econocom. Econocom ontwerpt, financiert en begeleidt de digitale transitie van bedrijven. Met meer dan 10.000 medewerkers actief in 19 landen en een omzet van meer dan €2,5 miljard, heeft Econocom alle vereiste kwaliteiten in huis om de implementatie van grootschalige digitale projecten te waarborgen; consultancy, sourcing, technologisch beheer en financiering van digitale assets, infrastructuur-, applicatie- en business solution services en projectfinanciering. Beide organisaties versterken elkaar. Econocom financiert de digitale transformatie binnen organisaties van iedere grootte en in elke branche, BIS heeft de technologische kennis en het ecosysteem om deze transformatie op audiovisueel & IT gebied te realiseren.

Bel het hoofdkantoor: 0180 - 486 777 .

Ga terug naar BIS Corporate.

Gratis advies over Over BIS? BIS helpt u graag verder:

Bel

0180 - 486 777

Wij bellen u ook graag:

bedankt voor uw aanvraag

probleem bij verzenden

Chat direct

Mail

bedankt voor uw aanvraag

probleem bij verzenden

Ontvang uw offerte

bedankt voor uw aanvraag

probleem bij verzenden

adressen en route

Nieuws

BIS introduceert Managed AV – veilig, duurzaam, flexibel

BIS introduceert Managed AV – veilig, duurzaam, flexibel

Sneak preview: BIS start een nieuwe fase, met een nieuwe huisstijl

Sneak preview: BIS start een nieuwe fase, met een nieuwe huisstijl

Sluit nu een AV-as-a-Service abonnement af op uw bestaande AV & IT oplossingen

Sluit nu een AV-as-a-Service abonnement af op uw bestaande AV & IT oplossingen

nieuws