Werkplekbeheer

Optimale inzet van je (flex)werkplekken

Niet voor iedere werknemer is standaard een werkplek nodig op kantoor. Steeds vaker kunnen werknemers werken vanaf iedere denkbare plek waar je een laptop of tablet kunt openslaan en met het bedrijfsnetwerk verbonden kan worden. Daarmee ontstaat ook de vraag of de favoriete werkplek nog wel vrij is en of iemand wel in de buurt van bepaalde collega’s kan werken.

Werkplekken en collega’s zoeken en vinden

Om onzekerheid bij je werknemers weg te nemen over de beschikbaarheid van een werkplek zijn er systemen die hier realtime inzicht in geven. Bijvoorbeeld via een mobiele app of op een groot beschikbaarheid display zie je waar je collega’s op dat moment zitten en welke werkplekken nog vrij zijn. Ideaal om aan te sluiten bij het team waar je op dat moment graag mee werkt. Een mooie aanvulling is de mogelijkheid om persoonsgebonden ID cards (personeelspassen) via RFID uit te lezen met paslezers, die op hun beurt weer gekoppeld zijn aan het Room Management systeem.

Desk Booking - werkplekbeheer

Veilig en gecoördineerd flexplekken reserveren

Om te zorgen dat je medewerkers weer veilig op kantoor kunnen werken zul je manier nodig hebben om dit te stroomlijnen. Met handige oplossingen waarmee je kunt coördineren wie, waar en wanneer naar kantoor komt houdt je het aantal medewerkers en de verdeling over je werkplekken in de hand. Je bepaalt als werkgever het aantal dagen dat iedere medewerker op kantoor kan werken en wat de maximale capaciteit per verdieping en per zone is. Medewerkers kunnen inschrijven op de dagen dat ze op kantoor willen zijn en in welke zone ze willen zitten. Zo geef je medewerkers de vrijheid en flexibiliteit die zij nodig hebben en hou je altijd inzicht en controle over het gebruik van je kantoor.

Analyseer het gebruik van ruimtes en werkplekken

Beheerders lopen vaak tegen het probleem aan dat de bezettingsgraad moeilijk inzichtelijk te krijgen is. Met de juiste technologie krijg je gebruiksinzicht; hoeveel en wanneer gebruiken medewerkers de werkplekken en vergaderruimtes? Met deze informatie kun je onderbouwde aanpassingen doorvoeren om je kantooromgeving te optimaliseren.

Meer weten over desk booking?

Wil jij je medewerkers ook de vrijheid geven vanaf elke locatie een bureau te reserveren op kantoor. Maar daarbij wel de regie houden? Onze experts sparren graag samnen over de mogelijke Desk Booking systemen voor jouw organisatie.

Bel BIS|Econocom: 0180 - 486 777 of neem contact op via de mogelijkheden rechts.

Ga terug naar Workplace Management.

Gratis advies over Werkplekbeheer? Vraag het een expert:

Kevin Hersbach

Kevin Hersbach is Strategisch IT Consultant bij BIS|Econocom, hij beantwoordt graag je vragen.

0180 - 486 777
Vraag / Offerte

Neem een kijkje in onze digitale showroom

Bekijk al onze ruimtes in 360°