Nieuws

In the spotlight: gezien op Orgatec, anders vergaderen is in.

27-11-2014 10:05 Anders vergaderen is in

De Orgatec interieurbeurs in Keulen is de belangrijkste beurs op het gebied van kantoorinrichting. Op deze beurs kunnen alle trends die we het komende jaar gaan zien alvast gespot worden. We vertellen u graag over de belangrijkste.

Afgeschermde zithoeken met gestoffeerde wanden zijn in opkomst. Op deze manier kunnen kleine ruimtes met een groot privacy-gevoel gecreëerd worden. De gestoffeerde wanden zijn gevuld met akoestisch materiaal, die het geluid aan de binnenzijde van de ‘cocons’ absorberen. Hierdoor kan er rustig vergaderd worden zonder dat gesprekken makkelijk door anderen gehoord kunnen worden. Met andere woorden: verantwoord en relaxt vergaderen.

Steeds meer zien we vormen van ‘anders vergaderen’. Staand of zittend aan een hoge tafel of in relaxstoelen. Een voorwaarde is wel dat deze voorzien moeten zijn van alle technische snufjes die het vergaderen gemakkelijker maken. Denk aan netjes geïntegreerde stroomvoorziening, aansluitpunten voor de laptop en beeldschermen waarop informatie bekeken kan worden. BIS voorzag deze trend een aantal jaren geleden al en ontwikkelde daarvoor de VisionTable High.

actieve ergonomische kruk Stand-up

Door actief te zitten kan men snel en laagdrempelig overleggen met een ongedwongen twist. Verschillende interieurspecialisten spelen op deze trend in en hebben speciale stoeltjes ontworpen, zoals de vrolijke Stand-up van Wilkhahn. Dankzij de ronde onderkant kan de gebruiker lekker leunen en heen en weer wiebelen. Naast gebruik in openbare ruimtes waar men spontaan en informeel kan samenkomen, zijn deze krukken ook zeer geschikt voor de werkplek. Een groot voordeel van dit soort stoelen is dat de spieren in de buik en onderrug voortdurend actief gebruikt worden waardoor ze sterker worden en rugklachten minder snel voor komen.

Al met al kunnen we concluderen dat we een verschuiving zien naar informeel en ongedwongen werken en vergaderen op een ergonomisch verantwoordelijke manier en miet de aanwezigheid van geïntegreerde moderne apparatuur.

Dankzij onze gediplomeerde interieurarchitecten is BIS als geen ander in staat om de vertaalslag te maken van techniek, formeel, afstandelijk naar informeel, beleving, doeltreffend! BIS staat ook voor u klaar om u perfect te adviseren over uw kantoorinrichting.

Is uw interesse gewekt? Bel ons via 0180 - 486 777 !
Of kies één van de contactmogelijkheden rechts.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte