Nieuws

Geslaagde themadag Conferencing & Streaming Technology

05-02-2015 16:31

Woensdag 4 februari organiseerde BIS de Themadag Conferencing & Streaming Technology bij Autoriteit Consument en Markt, waar wij vorig jaar prachtige nieuwe vergaderzalen en kantoren hebben ingericht. Enkele tientallen geïnteresseerden uit met name de overheidswereld kwamen op de inspirerende informatiesessie af.

Tijdens deze twee uur durende interactieve sessie kregen de deelnemers meer inzicht in de wereld van conferencing en streaming, waarin de mogelijkheden haast oneindig zijn. Juul van Brussel, AV & ICT Advisor bij BIS, vertelde waar allemaal op gelet moet worden bij het inrichten van een vergaderruimte, van kleine vergaderopstellingen tot enorme conferentiezalen. Vervolgens werden de voordelen en nadelen van verschillende soorten discussiesystemen behandeld. Speciaal voor deze dag was er demo-apparatuur en een specialist van onze strategische partner Taiden uit China overgekomen om de bezoekers live te kunnen laten zien waar Taiden’s conferentieapparatuur toe in staat is.

Na de koffiepauze wijdde Arthur Brockhoff van Arbor Media ons verder in in de wereld van streaming. Met LogDepot, een slim softwarepakket, kan een vergadering of conferentie voorbereid, geregistreerd en gepubliceerd worden. Allerlei informatie kan voorgaand aan een meeting in het programma ingevoerd worden, net als het toekennen van rechten om bepaalde video’s te kunnen afspelen of downloaden. Ook kunnen video’s in een druk op de knop gepubliceerd worden. In het programma is een mooie analysetool ingebouwd, waarmee gemeten kan worden welke video’s het meest bekeken zijn, welke documenten gebruikt, hoeveel vergaderingen er zijn geregistreerd, etc.

Er werden veel interessante vragen gesteld, er werd belangstellend naar de demo’s gekeken en er zijn boeiende gesprekken gevoerd. Gesprekken die nog doorgingen tijdens de heerlijke lunch. Uit alles bleek dat dit onderwerp heel erg speelt bij veel gemeentes en overheidsinstanties.

BIS wil Autoriteit Consument en Markt nogmaals bedanken voor de gastvrijheid en medewerking bij de organisatie van deze dag in hun prachtige pand.

Heeft u deze dag gemist en wilt u graag meer weten over conferencing en streaming? Neem dan contact op met onze expert op dit gebied.

Bel Juul van Brussel: 040 - 202 1122 (BIS Eindhoven).

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte