Nieuws

Feiten en mogelijke maatregelen met betrekking tot uw microfoonfrequentie

25-03-2015 12:21

“Tienduizenden draadloze microfoons onbruikbaar” kopte het Algemeen Dagblad onlangs. In een vlot geschreven artikel betoogt de AD redacteur dat de frequenties waarop de draadloze microfoons nu werken – de 800 MHz frequentieband - het volgend jaar niet meer doen, omdat deze in 2013 is geveild aan providers van mobiele telefonie voor de uitrol van hun 4G-netwerken.

Hoewel het waar is dat de 800 MHz frequentieband niet (goed) meer gebruikt kan worden voor draadloze microfoons, is dit geen nieuws dat ons verrast. Al op 29 oktober 2012 heeft BIS al zijn klanten geïnformeerd over de destijds op handen zijnde frequentieveiling en de negatieve gevolgen voor de draadloze microfoons. Wat wel nieuw is, is dat gebruik van de 800 MHz frequentieband vanaf 2016 strafbaar is! Dat maakt de overstap naar een andere frequentieband nu noodzakelijk.

Veel klanten hebben eind 2012 al positief gereageerd op ons aanbod om hen te adviseren over een goede en betaalbare oplossing. Zij maken nu en in de toekomst zorgeloos gebruik van hun draadloze microfoons. Maar dat geldt dus helaas niet voor iedereen. Nog steeds maken enkele van onze opdrachtgevers, maar nog veel meer niet-klanten, gebruik van de 800 MHz frequentie. Als dit niet verandert, begaan zij vanaf 1 januari 2016 een strafbaar feit.

Als professionele partner voor audiovisuele oplossingen en systeemintegratie zien wij het als onze taak om u te helpen door u vrijblijvend te adviseren over de voor u optimale configuratie. In veel gevallen kunnen wij dit telefonisch voor u doen. Zonder dat het u veel tijd kost.

Actie ondernemen? Bel 0180 - 486 777 of vul onderstaand formulier in. Vraag naar de afdeling Customer Service & Support.

Wij geven u dan vrijblijvend advies.


Contactformulier

bedankt voor je aanvraag

probleem bij verzending

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte