Nieuws

BIS zet MVO hoger op de kaart met externe certificering

29-10-2015 16:01

BIS draagt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel. Wij proberen al jaren actief onze bijdrage te leveren aan een in alle opzichten leefbare samenleving. Desondanks merken wij zowel bij onszelf als bij veel afnemers en leveranciers een groeiend besef van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. En daar willen wij graag handen en voeten aan geven.

Om MVO meer en meer in onze organisatie te verankeren, heeft de BIS directie in de zomer van 2015 een MVO verklaring opgesteld, waarin wordt aangegeven dat wij de principes van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen onderschrijven en ons committeren aan:

  • Aansprakelijkheid: wij voelen ons verantwoordelijk voor de impact van onze activiteiten op de gemeenschap, de economie en de omgeving;
  • Transparantie: wij zijn open over onze besluiten en activiteiten die impact hebben op de gemeenschap en de omgeving;
  • Ethisch gedrag: wij streven te allen tijde naar ethisch gedrag;
  • Respect voor belanghebbenden: wij respecteren en reageren op de belangen van onze belanghebbenden en nemen deze in acht;
  • Respect voor wetgeving: wij respecteren de geldende wet- en regelgeving;
  • Respect voor internationale gedragsnormen: wij respecteren internationale gedragsnormen, in combinatie met het respect voor de wet- en regelgeving;
  • Respect voor rechten van de mens: wij respecteren de rechten van de mens en erkennen zowel het belang als de alomvattendheid daarvan.

Om onze MVO prestaties inzichtelijk te maken, te stimuleren en te monitoren hebben we ons in het voorjaar van 2015 aangemeld op/bij het FIRA platform. Het FIRA Platform is de virtuele marktplaats waar duurzame leveranciers en duurzame inkopers informatie delen. Via het platform laten wij – als BIS - onze duurzaamheidprestaties zien, wat we doen op het gebied van duurzaamheid. Helder, overzichtelijk en betrouwbaar.

FIRA heeft deze informatie geverifieerd, met een bronzen certificering beloond en samengevat in een Assurance Statement. Klanten en andere geïnteresseerden kunnen zowel onze Assurance Statement zien als onze concrete duurzaamheidprestaties. Op aanvraag leveren wij u deze aan, inclusief inlog.

Natuurlijk zijn wij trots op deze certificering door FIRA. Wij hopen dat onze certificering veel klanten/prospects en leveranciers stimuleert om ook de MVO principes te omarmen en zich er meer en meer aan te conformeren.

Heeft u vragen over de FIRA MVO certificering? Een inlog aanvragen?
Bel BIS: 0180 – 486777 en vraag naar Erwin Hout.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte