Nieuws

Microsoft en BIS lanceren Surface Hub tijdens succesvol Launch Event

11-12-2015 11:11

Dinsdag 8 december ervoeren 100 geïnteresseerden de unieke kenmerken die de Surface Hub van Microsoft dé Collaboration tool van 2016 maken. De Surface Hub brengt alle essentiële elementen samen die “de kracht van de groep” maximaliseren. Daarbij is op detailniveau aandacht besteed aan beleving, intuïtief gebruik, gemak en veelzijdigheid. Dit werd tijdens de inspirerende demonstratie van de Hub nog duidelijker.

“Binnen draaijer+partners kunnen we niet zonder samenwerken. Tussen collega’s, vestigingen, klanten en partners. Tijdens het event werd niet alleen de Surface Hub gedemonstreerd, maar werd ook het belang van de adoptie belicht. Want de mens die er mee werkt, maakt van de Surface Hub een krachtig stuk gereedschap. Het was een nuttige, informatieve en goed verzorgde dag waarin (het werken met) de Microsoft Surface Hub vanuit meerdere invalshoeken is belicht.”, - Iwan Bijmholt, ICT Beheerder bij draaijer+partners.

Na de ontvangst met koffie trapte technology trendwatcher Vincent Everts de dag af met een inspirerende bijdrage over de technologische ontwikkelingen in de laatste decennia en deelde hij zijn inzichten over het belang van – met name IT – technologie in de jaren die voor ons liggen. Vanuit alle mogelijke invalshoeken klonk steeds opnieuw de boodschap: IT (software!) zal de dragende en sturende kracht zijn voor onze manier van samenleven en samenwerken; de Microsoft Surface Hub is hiervan de perfecte illustratie.

Na Vincent ging BIS CEO, Jean Pierre Overbeek, in op de technologische trends in de kantooromgeving. Kern van zijn boodschap was het - in de visie van BIS – grote belang om kantoortechnologie te benaderen met een holistische aanpak, waarbij de omgeving (bricks), de technologie zelf (bytes) en het gedrag (behaviour) optimaal op elkaar worden afgestemd.

De technologische ontwikkelingen hebben de afgelopen jaren al veel hulpmiddelen geboden om interactief te vergaderen en samen te werken, maar in veel gevallen worden deze hulpmiddelen nog niet optimaal benut, omdat niet alle elementen goed op elkaar zijn afgestemd of omdat het gebruik van de oplossing te complex is. De kracht van de Surface Hub zit in de combinatie van zeer geavanceerde technologie, het eenvoudige gebruik en de herkenbare Windows interface. Doordat het gebruik van de Surface Hub laagdrempelig is en weinig moeite kost zullen veel professionals deze oplossing zeker gaan gebruiken. Dit werd op een aansprekende manier duidelijk tijdens de interactieve demonstratie van de Surface Hub door Barry Saarberg, collaboration specialist bij BIS.

“Microsoft beoogt met de Surface Hub de manier van vergaderen een nieuwe impuls te geven en het groepsproces optimaal te integreren. De wijze waarop BIS dit launch event vorm heeft gegeven, sluit helemaal aan op deze filosofie. Leuke, geschikte locatie, prettig en professioneel, voldoende ruimte voor vragen, netwerken en het vormen van nieuwe inzichten. Naast de Surface Hub was er ook een bijzonder interessant voorprogramma. Kortom: een gevarieerde en geslaagde dag!” – Michael Gootjes, ACM

In haar bijdrage ging Marion Stempels van ThemaTeam verder in op wat er nodig is om gebruikers ook daadwerkelijk met nieuwe technologie te laten werken. Zij deelde de onderdelen van een effectieve usage & adoption strategie en vertelde hoe een organisatie draagvlak creëert om nieuwe technologie zo effectief mogelijk in te zetten. Als slotspreker deelde Gerrit Kraal van Atos zijn findings over de Surface Hub met de aanwezigen. Atos heeft deelgenomen aan het Early Adopters Program van Microsoft, waardoor Gerrit en zijn team al sinds deze zomer met de Surface Hub werken en hebben geholpen met de doorontwikkeling van deze ultieme collaboration oplossing.

“De dagindeling was een juiste én inspirerende mix van toekomstvisie, mogelijkheden, ervaringen en potentiële aandachtpunten. Hierbij was zowel aandacht voor basale uitrol aspecten, maar werd ook (terecht!) stilgestaan bij de creatie van draagvlak en adoptie van nieuwe, technologisch gedreven, functionaliteit.” - Ivo van Strien, Verbond van Verzekeraars

Kortom: in alle opzichten een geslaagde dag. Wij bedanken Microsoft voor hun gastvrijheid. Verder is het goed om te weten dat BIS naast de MS Surface Hub producten aanbiedt, die het gebruik van MS Skype for Business optimaliseren, zoals producten van Jabra, Polycom en Starleaf. Binnenkort vindt u daar op deze website uitgebreide informatie over.

Vanaf januari/februari kunt u in het BIS Meeting Innovation Center terecht voor een persoonlijke demonstratie van de Microsoft Surface Hub. Meld u hier alvast aan en onze adviseurs nemen contact met u op.

Ga naar de Surface Hub pagina’s voor meer informatie.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte