Nieuws

Ook Extron zet in op Collaboration met de MediaPort 200

03-02-2016 09:43

U heeft het eerder in deze E-News al kunnen lezen. BIS heeft er recent zelfs een aparte divisie voor opgericht. Samenwerken op afstand - (remote) collaboration - is een snelgroeiende manier van communiceren en samenwerken. Het delen van gegevens en ideeën is nog nooit zo eenvoudig geweest. Skype for Business, WebEx, Adobe Connect en andere online conferentie toepassingen winnen snel aan populariteit.

Deze toepassingen zijn eenvoudig in het gebruik in vergelijking met traditionele videoconferentie systemen. Deze traditionele systemen bieden echter het voordeel van een hogere video- en audio kwaliteit en zijn in staat om grotere gezelschappen en grotere ruimtes te bedienen, maar missen vaak de mogelijkheid om gegevens (content) vanuit de Cloud te delen of een interactie aan te gaan met software-gebaseerde conferentietoepassingen.

Een andere uitdaging van veel traditionele videoconference systemen is dat zij niet altijd uitnodigen om te worden gebruikt. Dit geldt gelukkig niet (meer) voor alle merken en systemen, maar toch weten gebruikers vaak vanwege gebrek aan ervaring en onbekendheid niet met dit type systemen om te gaan. Doorgaans worden deze systemen door de IT-afdeling ondersteund.

Met de Extron MediaPort 200 HDMI to USB Bridge biedt Extron een krachtige oplossing om de voordelen van de beide zojuist omschreven oplossingen te combineren. De MediaPort 200 stelt u in staat uw audiovisuele systeem te verbinden met online collaboration toepassingen, zoals Skype for Business. U sluit eenvoudig een laptop of andere AV bron aan en start de collaboration toepassing vanaf de host PC. De MediaPort 200 creëert een superieur beeld met een kwaliteit, die niet bereikt wordt met reguliere USB apparatuur. De audio is van de hoogste kwaliteit dankzij de ingebouwde, professionele audio DSP processor met uitgebreide configuratiemogelijkheden.

U maakt dus probleemloos een high-end videocommunicatie-oplossing van uw PC met softcodec/videoclient. De MediaPort 200 kan worden geoptimaliseerd voor standalone gebruik in een compacte setup, of worden geïntegreerd in een bestaande videoconferentie omgeving en biedt daarmee naadloze integratie van online collaboration toepassingen binnen professionele audiovisuele systemen.

Ook een optimale integratie van collaboration toepassingen in uw audiovisuele ruimte? Meer weten over de Extron MediaPort 200?

Bel BIS: 0180 - 486 777 of neem contact op via de mogelijkheden rechts.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte