Nieuws

Narrowcasting in 2016: meer interactiviteit en outdoor oplossingen

30-03-2016 13:54

De mogelijkheden en de kwaliteit van digitale technologie gaan met grote sprongen vooruit. Dit geldt in zijn algemeenheid, maar zeker op het gebied van Narrowcasting (digital signage). En nu de economische perspectieven iets gunstiger zijn dan de afgelopen jaren, lijken ook steeds meer organisaties van narrowcasting te gaan profiteren. Uit onderzoek (januari 2016) blijkt dat 80% van alle ondervraagde organisaties een positieve verwachting van de komende zes maanden heeft, waardoor er weer ruimte komt voor investeringen in future-proof technologie en Narrowcasting oplossingen.

Het afgelopen jaar zijn de mogelijkheden met Narrowcasting steeds uitgebreider en de technologie steeds complexer geworden. In het bijzonder voor de retail sector liggen er kansen om door middel van digital signage technologie effectief en gericht met het winkelend publiek te communiceren. Helemaal als je daarbij optelt dat de prijzen van LCD/LED displays snel zakken en grote formaten steeds betaalbaarder worden.

Interactiviteit is de toekomst

In de Digital Signage Business Climate Index Benelux (jan/feb 2016) wordt een aantal duidelijke trends voor 2016 genoemd. De belangrijkste trend is, volgens de deskundigen van 82 ondervraagde organisaties, interactiviteit. Interactieve technologie wordt steeds vaker in een narrowcasting omgeving ingezet, omdat de gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden van deze technologie zich snel ontwikkelt. Zeker wanneer de interactieve narrowcasting systemen gecombineerd worden met andere nieuwe technologie├źn, zoals beacons, wordt gericht communiceren binnen de retail steeds makkelijker en aantrekkelijker.

UHD en hoge kwaliteit displays

Met betrekking tot de nieuwste technologische trends, zien de ondervraagde bedrijven ook een groeiende markt voor Ultra-High-Definition (4K) displays en hoge kwaliteit displays geschikt voor outdoor toepassingen. Denk aan indrukwekkende LED walls met enorm hoge helderheid die als city display, in winkeletalages of langs de snelweg de aandacht van het publiek trekken.

Wilt u Narrowcasting ook voor uw organisatie laten werken? Persoonlijk advies wat voor u de best passende oplossing is? Ons gespecialiseerde narrowcasting team kan u perfect adviseren.

Bel BIS: 0180 - 486 777 , mail of chat.


Bron: Digital Signage Business Climate Index Benelux - Invidis Research 2016 NL 100

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte