Nieuws

Waarom goede audio onmisbaar is binnen uw organisatie

28-04-2016 10:04

Het optimaal installeren van de juiste geluidsversterking in een professionele ruimte is niet eenvoudig. Vaak wordt bij nieuwbouw eerst het gebouw volledig afgewerkt en wordt pas daarna nagedacht over zaken zoals akoestiek en de plaatsing van luidsprekers, microfonie…

Het gevolg van onvoldoende aandacht voor audio in de oriëntatiefase (voortraject) is dat audioapparatuur veelal op slecht gekozen plaatsen wordt geïnstalleerd, hoofdzakelijk doordat de bekabeling niet of onvoldoende is voorzien of dat er bij het opstellen van de budgetten geen of te weinig rekening met audio is gehouden. Audio komt daarmee onterecht(!) op het tweede plan. En dat is jammer. Zeker omdat audio een bepalende rol speelt bij de beleving en kwaliteitservaring.

Gezonde verhouding audio en video

Gelet op het voorgaande is het opvallend (vreemd?) dat organisaties in veel gevallen eerder besparen op audio dan op video. En dat terwijl de kracht van beeld totaal verloren kan gaan door een bezuiniging op audio. BIS adviseert zijn klanten dan ook om steeds naar een gezonde cq goede gebalanceerde AV-ratio te streven.

Veel factoren spelen een rol

Bij de keuze van geluidsapparatuur zijn er veel factoren die een rol spelen, zoals de grootte van zaal en publiek, de akoestiek van de ruimte, de geluidsbron die versterkt moet worden… BIS staat u deskundig bij bij het samenstellen van uw geluidsmatrix. Verstaanbaarheid is trouwens geen kwestie van het plaatsen van veel luidsprekers. Het perfect verdelen van het geluid en inregelen met DSP’s is veel belangrijker en doeltreffender.

Elke ruimte verdient audio-aandacht

Van huddleroom tot high-end boardroom, elke ruimte verdient vandaag uw extra aandacht op het vlak van audio. BIS heeft een breed assortiment om u efficiënt te voorzien van al het nodige. Van eenvoudige soundbar tot volledig discussiesysteem ingeregeld met akoestische metingen… u kan bij ons terecht.

Gratis advies of akoestische meting?

Heeft u vragen op het gebied van audio? Zijn er optimalisaties nodig in uw bestaande infrastructuur? Onze adviseurs komen graag gratis en vrijblijvend bij u langs.

Bel BIS:  0180 - 486 777 of gebruik het contactblok rechts.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte