Nieuws

De Huddle Room: wanneer technologie de ruimte definieert of vice versa

31-05-2016 10:07

Trends zijn niet alleen voorbehouden aan de modesector; we zien ze ook in de infrastructuur en het uiterlijk van kantoorruimtes. Steeds opnieuw richt BIS ruimtes in met de nieuwste technologie, kleuren, meubels etc. Dit kunnen gewone vergaderruimtes zijn, boardrooms of videoconference ruimtes steeds vaker: de huddle room.

Wat is precies een huddle room?

De huddle room is in essentie een meeting room voor 3 tot 4 personen. Deze compacte ruimte legt de nadruk op creativiteit en gebruikt collaboratietools als hefboom en stimulans. Doorgaans vinden er project meetings of creatieve sessies plaats.

Wat zijn de voordelen van zo’n huddle room?

Je komt huddle rooms vooral tegen in open werkplekken, hier fungeren ze als ideale ruimte om privacy te genereren en de focus te bewaren.
• moedigt teamwork aan
• minder behoefte om een kamer te boeken - werkt vaak op een first-come systeem
• verhoogt de concentratie zodra de deur dicht is
• verhoogt de productiviteit
• lagere kosten dan het inrichten van een volledige meeting room

BIS ervaart, bij zijn klanten die huddle rooms gebruiken, dat ze steeds meer van deze kleine ruimtes in gebruik willen nemen. Dit is een uitgesproken trend bij open offices.

Welke hardware & software zijn vereist?

  • Degelijke Video Camera (PTZ): In huddle rooms integreren we verschillende soorten video-oplossingen, van desktop telepresence tot kleinere endpoints. Als u wilt dat er 3 of 4 personen duidelijk in beeld gebracht worden, moet u naar een volwaardige camera gaan en geen webcam gebruiken.
  • Verstaanbare Audio: Ook in deze kleine ruimtes mag u het belang van goede audio niet onderschatten. De bedoeling is namelijk dat de audio op een zo laag mogelijk volume perfect verstaanbaar is. Huddle rooms tref je vaak vlak naast elkaar aan. Ongewenst geluid van de buren moet vermeden worden. Sounbars geven hierin doorgaans het beste resultaat.
  • Uitgebreide connectivity: Dit is de fundamentele pijler voor een geslaagde huddle room. Gebruikers wandelen binnen en willen in notime hun laptop of tablet aansluiten op het display. BIS staat u bij met uw BYOD vraagstukken. Voor elke situatie (draadloos of bedraad) hebben we verschillende opties in het portfolio.
  • Verbinding met de cloud: Microsoft biedt met Skype for Business een all-in-one communicatieplatform waarmee u belt, mailt, chat en videoconferenties houdt. Deze voordelen worden alleen maar groter als u uw Skype for Business oplossing k
  • oppelt aan uw huddleroom(s), zodat iedere user aan een vergadering kan deelnemen, ongeacht waar zij of hij zich bevindt. BIS maakt dit voor u mogelijk.
  • Professionele display: Misschien de meest voor de hand liggende apparatuur, voldoende lichtopbrengst en ruime kijkhoeken moeten de leesbaarheid garanderen. BIS helpt u bij het kiezen van formaat, merk, al dan niet interactief…

Vragen over huddle rooms? Wilt u uw huidige kleine meeting rooms verbeteren?
Onze adviseurs komen graag vrijblijvend bij u langs.

Bel BIS: 0180 - 486 777 of gebruik het contactblok rechts.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte