Nieuws

Hitachi innoveert met 8.000 Lumen Laser projector WU9750

15-06-2016 10:50

Projectie… sommige zelfverklaarde experts beweren dat projectie iets is van vroeger. Projectie doet er volgens hen niet meer toe. Niets is echter minder waar. Projectie is springlevend. Zeker voor toepassingen in (middel)grote ruimtes en voor grotere groepen.

Innovator Hitachi introduceert de WU9750

Toonaangevende innovators, zoals A-merk Hitachi, zorgen keer op keer voor aansprekende vernieuwingen, waardoor projectie een absoluut interessant alternatief is voor hoogwaardige beeldweergave. Nu, maar ook in de toekomst. Een van de meest recente innovaties is… een laser als lichtbron. Vanaf vandaag beschikbaar in de Hitachi WU9750

Laser als lichtbron, bijzondere voordelen

Sinds jaar en dag hebben projectoren lampen met een hoge lichtopbrengst per watt. Naast voordelen hebben deze (UHP) lampen echter ook een aantal nadelen. Zo worden UHP lampen erg warm en vereisen veel koeling. Daarnaast is de levensduur beperkt tot een paar duizend uur en neemt de helderheid van de lamp tijdens het gebruik sterk af. UHP lampen zijn bovendien vrij prijzig. Juist daarom heeft Hitachi ingezet op het vernieuwen van de lichtbron. Met laser projectie tot gevolg.

Levensduur van 20.000 uur

Het gebruik van lasers als lichtbron in plaats van standaard hogedruklampen heeft een aantal voordelen. Ten eerst gaan lasers véél langer mee. Waar een standaard UHP lamp een levensduur van 2000 of 3000 uur heeft, gaan de lasers tot wel 20.000 uur mee, waardoor er geen lampen meer vervangen hoeven te worden tijdens de levensduur van de projector.

Meer detail, direct op volle sterkte

Een ander voordeel is dat lasers heel snel en nauwkeurig aangestuurd kunnen worden. Bij donkere scenes kan het licht daarom razendsnel gedimd worden, met betere zwartwaarden als gevolg. Een bijkomend voordeel is ook dat lasers geen opwarmtijd nodig hebben. Direct na het inschakelen van de projector geeft deze meteen een volledig helder beeld met de juiste kleurtemperatuur.

Zo goed als onderhoudsvrij

Hitachi heeft voor deze beamer gekozen voor een volledig gesloten beeldengine, waardoor er geen stof meer kan binnendringen en het vervangen van filters overbodig is geworden. Daardoor is deze beamer zo goed als onderhoudsvrij.

We zetten graag de belangrijkste eigenschappen van de Hitachi WU9750 nog even op een rijtje:

  • 8000 ANSI lumen lichtopbrengst
  • 20.000:1 contrast ratio
  • 20.000 bedrijfsuren
  • Onderhoudsvrij, er zijn geen lampen of filters te vervangen
  • Drastische verlaging van de totale cost of ownership (CTO)
  • 24/7 gebruik mogelijk voor digital signage toepassingen
  • Inzetbaar in grote auditoria, conferentiezalen, musea, theaterproducties

Meer weten? Direct profiteren?

Vragen over deze Hitachi laser beamer? Wilt u uw huidige meeting rooms of conferentiezalen verbeteren? Onze adviseurs komen graag vrijblijvend bij u langs.

Bel BIS: 0180 - 486 777 of gebruik het contactblok rechts.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte