Nieuws

Werkgevers laten kansen op audiovisueel en IT-gebied liggen

11-11-2016 16:45

Waar veel bedrijven denken dat ze op de goede weg zijn op het gebied van audiovisuele en IT-oplossingen, blijkt dat veel medewerkers een andere mening hebben. Zij krijgen steeds vaker de mogelijkheid om flexibel te werken buiten kantoor, maar de vergaderfaciliteiten binnen het kantoor laten vaak te wensen over. Dit blijkt uit onderzoek dat Forrester Consulting deze zomer hield onder 1.087 werknemers.

Nieuwe ontwikkelingen veranderen onze manier van werken. Flexibele werkplekken, vanuit huis werken of vanuit het buitenland: dankzij de nieuwste technieken is er steeds meer mogelijk. Bedrijven zien de voordelen van mobiel werken en het samenwerken op afstand; en investeren daar steeds vaker in. Medewerkers willen echter ook graag op kantoor samenwerken. Zij willen ook daar productief zijn. Mensen willen elkaar bovendien ontmoeten, of dat nu direct is of via videoconferencing.

Oplossingen buiten én binnen kantoor

Om goed te kunnen samenwerking binnen hetzelfde gebouw óf aan de andere kant van de wereld, zijn de juiste audiovisuele en IT-oplossingen nodig op de juiste plaats. Het kantoor is het centrum van alle productiviteit en kan zeker niet buiten schot blijven. Te vaak wordt er alleen gekeken naar werken op afstand en is het kantoor zelf een ondergeschoven kindje. Maar daar is het kantoor te belangrijk voor. Mensen willen elkaar hier graag ontmoeten, ideeën uitwisselen en derde partijen uitnodigen. Het juist inzetten van technologieën, het juist inrichten van vergader- en ontmoetingsruimtes en een goede bedrijfscultuur zorgen voor een hogere tevredenheid onder werknemers en daarmee voor een hogere klanttevredenheid. En is dat niet wat we allemaal willen?

Tegengestelde ideeën

Van de ondervraagde leidinggevenden denkt 81 % dat zij technieken hebben die de samenwerking, inspiratie en vooruitgang positief beïnvloeden. De vergaderruimtes voldoen echter nog niet altijd aan de wensen van de medewerkers. Zo zeggen die in het onderzoek dat zij 29 % van de ontmoetingsruimtes op hun werk niet gebruiken, omdat de tools of de inrichting niet geschikt zijn voor het samenwerken in een groep. Uit het onderzoek blijkt dat slechts 33 % van de middelgrote ruimtes en 26 % van de kleine ruimtes fatsoenlijk zijn ingericht met audiovisuele en IT-oplossingen. Bedrijfscafés en lunchruimtes beschikken zelfs nog minder vaak over de juiste uitrusting.

Hoge tevredenheid

Stop daarom met geld besteden aan een omgeving die niet wordt gebruikt. Zeker als je bedenkt dat een omgeving die wél aan de wensen voldoet, bijdraagt aan een hogere tevredenheid onder werknemers en daarmee ook onder klanten. Gelukkig zijn verbeteringen altijd mogelijk. Kies de juiste technologie. Kies de juiste partner.

In onze blog geven wij zes tips waarmee de werkomgeving verbeterd kan worden. Meer lezen? Kijk dan hier voor de blog.

Meer informatie? Een partner die meedenkt?

Wilt u meer informatie over uw mogelijkheden om ruimtes en oplossingen te realiseren waar uw werknemers wél op zitten te wachten? Zoekt u een partner die met u meedenkt? En die uw wensen en eisen vanuit de toepassing realiseert? Een partner die rekening houdt met bricks (omgeving), bytes (technologie) én behavior?

Bel BIS: 0180 - 486 777 of gebruik een van de contactmogelijkheden rechts.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte