Nieuws

ISE 2017: groots, meeslepend, inspirerend (een verslag)

06-03-2017 12:13

Hij ligt al weer eventjes achter ons, maar toch is het goed om nog even terug te blikken. Het gaat immers om de grootste AV & ICT beurs ter wereld, de ISE. Graag geven we u een kort overzicht van een aantal innovaties die wij tegenkwamen op de (vaak) schitterende stands van onze leveranciers. Meer dan voldoende inspiratie voor de komende maanden.

Impulsen Foxconn goed zichtbaar in nieuwe Sharp assortiment

Sharp presenteerde een unieke 70-inch videowall. De videowall is 10 inch groter dan Sharps huidige grootste formaat videowall-modellen en 15 inch groter dan het standaard formaat op de markt. Ook voor mensen met een ‘bezelcomplex’ (frustratie vanwege de schermranden) bieden deze modellen een uitstekende oplossing. Daarnaast komt er ook een nieuwe BigPad aan van 80 inch, ideaal voor interactieve meetings of om overtuigend les te geven aan een groep. Hiermee laat Sharp zien hoe het zich dankzij de investeringen van Foxconn in de afgelopen maanden heeft getransformeerd. De uitbreiding van het assortiment is een indicatie van de plannen in 2017 en laat sterk de voordelen van de samenwerking met Foxconn zien.

Schitterende displays met geavanceerde Philips technologie

Op een oppervlakte van niet minder dan 220 vierkante meter toonde Philips zijn verschillende series professionele displays aan het grote publiek. Opvallend waren de vele technologische hoogstandjes, waarmee Philips voor elke toepassing een geschikt scherm in zijn assortiment heeft. Zo beschikt de Philips Q-Line bv. over witte LEDs en Advanced Multi-Domain Vertical Alignment technologie. Ook de D-Line liet zich niet onbetuigd met het geïntegreerde Android OS en de PCI-sleuf waarmee een extra WiFi/Bluetooth of 4G LTE-module aangesloten kan worden. Tot slot “spatten” de beelden van de Philips U-Line schermen dankzij de 4K resolutie en de toegepaste Ambilight technologie. Al deze technische vernieuwingen maken de Philips flatpanel displays veelzijdig inzetbaar en betrouwbaar.

Wereldmarktleider Samsung pakt uit met Indoor LED

Tijdens deze editie haalde Samsung - in een complete dedicated Samsung hal - alles uit de kast om te laten zien waarom ze de onbetwiste marktleider zijn. Hun deelname aan de ISE 2017 stond grotendeels in het teken van (indoor) front serviceable LED-schermen en QLED-schermen met een topkwaliteit beeldweergave. Absoluut oogstrelend! Waar LED tot op heden voornamelijk gebruikt wordt in outdoor toepassingen, zoals de grote reclamezuilen langs de weg, zal deze technologie meer en meer ook indoor toegepast worden. De techniek wordt beter, waardoor het beeld heel scherp is (ook van dichtbij) en ook de prijzen dalen, zodat de grootformaat LED-schermen steeds bereikbaarder worden. Lees hier meer over de Samsung innovaties op ISE.

Creatieve en veelzijdige projectie-toepassingen bij Hitachi

Wie de stand van Hitachi heeft bezocht, zal het zijn opgevallen. De creatieve opstellingen en toepassingen van hun veelzijdige line-up projectoren. Twee projectoren die een naadloze, haakse projectie van een stadsgezicht toonden op de achterwand bij de bar, de – door sensors geactiveerde – projectie op het pool biljart, de hoogwaardige ultra-short-throw projectie in de vitrine met sportschoenen en de superscherpe doorzichtprojectie bij de “abril-poster”. Stuk voor stuk indrukwekkende illustraties van de kracht van de nieuwe Hitachi LED en Laser Fosfor serie. Hitachi bewijst dat projectie nog springlevend is. Lees hier meer over de Hitachi projectoren op ISE.

Taiden introduceert de HCS Multimedia Terminal

Taidens derde generatie Multimedia Terminals (paperless discussie- en conferencing systemen) hebben een ultradunne tablet-achtige vormgeving. Daarnaast beschikken ze over een 8MP camera, een 14 "touchscreen (dat overweg kan met het volledige Microsoft Office pakket), multichannel HD-videoweergave, een intercomfunctie en browsergebruik. De HCS unit is voorzien van een discrete en prachtig geïntegreerde line array microfoon. Deze alles-in-een-oplossing zorgt voor uitmuntende verstaanbaarheid, duidelijke interactiviteit en optimale schermindeling, alsook voor de functionaliteit om alle content en video-opnames te kunnen zien.

Nieuwe samenwerkingsoplossing van WePresent

De eerste in een lijn nieuwe WePresent draadloze samenwerkingsoplossingen - de WiCS-2100 - werd geïntroduceerd op de ISE. Deze versie beschikt over een user interface voor eenvoudig gebruik met touchscreens en USB-inputs. Daarnaast heeft de WePresent WiCS-2100 een preview mogelijkheid, die beheerders de mogelijkheid geeft om de content op de aangesloten apparaten te bekijken voordat deze op het scherm getoond wordt. De ondersteuning voor Apple AirPlay en Google Cast werd geoptimaliseerd én de CPU is flink ge-upgrade. Samen met de WiCS-2100 introduceerde wePresent ook nieuwe software, de wePresent Management Suite; een server-based oplossing, die de mogelijkheid geeft de wePresent apparaten binnen de organisatie nog beter te beheren.

Nieuwe high-end Barco ClickShare in het vooruitzicht

De Barco ClickShare CSE-800 kreeg de meeste aandacht van het publiek. Deze unit is ontworpen om de hoogwaardige draadloze presentatie-ervaring naar de boardrooms, high-end vergaderruimtes, en conferentiezalen te brengen. De CSE-800 heeft een aantal nieuwe unieke eigenschappen zoals het delen van content tot 8 personen tegelijk, het automatisch en handmatig beheer en de blackboard en annotatie functies. De CSE-800 is het meest krachtige draadloze presentatiesysteem uit de ClickShare familie.

Zomaar een tipje van de ISE sluier waarover we u graag nog veel meer vertellen en laten zien. Bel 0180 – 486777 of gebruik de contactmogelijkheden rechts.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte