Nieuws

Bepaal zelf wanneer datacenterapparatuur aan vervanging toe is

01-06-2018 15:34

Je leest het, je hoort het, je ziet het… Bedrijven investeren weer volop in hun infrastructuur. Vaak gaat het daarbij om een (gedeeltelijke) vervanging van verouderde omgevingen en continuering van meer specifieke omgevingen. Een groot deel van de infrastructuur is echter vaak prima geschikt om langer te gebruiken, ook na afloop van het servicecontract met de fabrikant. Maar dat vraagt wel veel kennis en expertise. Ook als het gaat om onderhoud.

Third Party Maintenance

Juist vanwege de benodigde expertise en vanuit kostenoogpunt wordt Third Party Maintenance (TPM) door veel organisaties uit allerlei branches omarmd. Bij Third Party Maintenance zorgt een merkonafhankelijke derde partij voor het onderhoud van apparatuur die buiten de serviceprogramma's van hardware-leveranciers valt. Naast onderhoud ontvangt de klant natuurlijk ook service in geval van technische problemen.

Econocom Managed Services

Dankzij de nauwe banden met Econocom (onze moederorganisatie) is BIS zeer goed in staat onze klanten en relaties ook op dit gebied volledig te ontzorgen. Tijd voor een gesprek met Paul van den Bosch, Account Executive bij Econocom Managed Services.

"Bij serviceprogramma's wordt door de leveranciers geadviseerd de hardware elke drie tot vijf jaar te vervangen, ongeacht of dit echt noodzakelijk is. Niet alle apparatuur hoeft echter vervangen te worden op het moment dat de fabrikant dat dicteert. In de praktijk zien we dat de tariefstijgingen voor onderhoud door de fabrikant na de garantieperiode fors zijn, waardoor vervanging aantrekkelijker lijkt. Maar dat hoeft dus niet zo te zijn. Bedrijven vinden daardoor steeds vaker de weg naar Third Party Maintenance-partijen, zoals Econocom.

Eén contract, één factuur, één aanspreekpunt

Volgens Accenture, een internationaal organisatieadviesbureau dat diensten biedt voor management, technologie en outsourcing, zijn TPM-diensten zelfs een top trend en 'no-brainer in IT'.

Van den Bosch: "Onze klanten ervaren tot wel 70% lagere kosten in vergelijking met het onderhoud door de fabrikant. Bovendien is de kwaliteit van TPM vergelijkbaar met of zelfs beter dan de kwaliteit van de fabrikanten zelf. Als de infrastructuur uit verschillende merken bestaat, heeft een klant te maken met verschillende onderhoudscontracten en SLA's. TPM biedt één contract, één factuur en één telefoonnummer voor een volledige setup".

TPM biedt uniforme proactieve support

Systemen voorspellen tegenwoordig zelf dat er een incident aankomt en problemen worden geïdentificeerd, voordat er impact is voor de gebruikers. De meeste fabrikanten bieden 24/7 monitoring van de hardware, met pre-failure alerts, automatische call logging en engineer dispatch, maar beperken zich tot hun eigen systemen. Een TPM biedt uniforme proactieve support aan voor alle systemen, ongeacht de merken in het datacenter: één monitoring node, één console, één escalatieproces.

Enkele voordelen van Third Party Maintenance

  • Multi-vendor support in één contract
  • Flexibele contractduur (vanaf 3 maanden)
  • Ook support op legacy systemen (zoals o.a. DEC Apha, VAX, Sun Sparc en IBM)
  • Kostenbesparing tussen 30%-70% mogelijk
  • Hoge klanttevredenheid score > 8

"De groei in TPM geldt niet alleen voor de interne infrastructuur, ook cloud providers zijn gebaat bij betaalbare service en onderhoud voor hun datacenters door een TPM-partij", aldus Van den Bosch.

Meer informatie? Van gedachten wisselen?

Geïnteresseerd om eens over Third Party Maintenance van gedachten te wisselen? Bel BIS: 0180 - 486 777 (vraag naar Hans de Waard) of gebruik de contactmogelijkheden rechts.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte