Nieuws

Third Party Maintenance is Top Trend in IT

29-06-2018 15:43

Recent rapporteerde het toonaangevende Accenture in een "Spend Trends report" dat Third Party Maintenance (TPM) op datacenter apparatuur (servers, storage en netwerkapparatuur) een toptrend is in IT. Daarbij noemt Accenture Third Party Maintenance zelfs een "no-brainer", waarmee maar gezegd is dat TPM eigenlijk vanzelfsprekend zou moeten zijn. Econocom - de moederorganisatie van BIS - levert interessante diensten op dit vlak.

Hogere service kwaliteit

Wij zijn overigens niet verbaasd over deze uitkomst. Sterker nog: het rapport bevestigt wat onze bestaande klanten al jaren ervaren. De kwaliteit van third-party IT-maintenance is veel hoger dan de service van de fabrikanten zelf, terwijl de kosten na de standaard garantieperiode veel lager liggen. Niet voor niets zegt Accenture dat TPM "better savings potential" en "better global coverage" biedt dan de fabrikanten.

Betrouwbare infrastructuur, tot 60% lagere kosten

Als de standaard contractduur van de fabrikant afloopt, kunnen gebruikers bij de fabrikant kiezen tussen een dure verlening van het servicecontract of vervanging van de apparatuur (niet veel duurder); en dat terwijl de apparatuur prima functioneert en vaak nog jaren meekan. Dit is precies het punt waarop Third Party Maintenance zeer interessant is. Wij nemen het onderhoud over en u houdt een betrouwbare, up-to-date infrastructuur tegen significant lagere kosten. Waar ook ter wereld uw datacenters gevestigd zijn. In hetzelfde rapport worden besparingen geschat van 30 tot wel 60% wanneer geswitcht wordt van fabrikant naar een TPM-provider, zoals Econocom

Meerdere merken in uw datacenter(s)? Geen probleem!

U zult het beamen… in de praktijk hebben organisaties een mix aan merken apparatuur in hun datacenters. Dat maakt het lastig om het onderhoudscontract met één leverancier te sluiten. Dat kán wel, maar die fabrikant zal TPM-partijen inzetten voor die merken en in die regio's waar hij zelf niet actief is. Met als gevolg? In ieder geval hogere kosten en waarschijnlijk slechtere service door de extra schakel in de keten. Dit rechtvaardigt de vraag: waarom zou je de fabrikant betalen als je zelf ook een Third Party Maintenance Provider kunt contracteren?

Naast de al genoemde voordelen biedt Econocom

  • De toegevoegde waarde van inventory-management-services
  • Zeer flexibele contracten met klantspecifieke Service Level Agreements
  • Inclusief korte responstijden, gegarandeerde reparatietijden, flexibele contractuur
  • Merkonafhankelijk onderhoud (hardware & OS-softwaresupport)
  • Service op alle A-merken, zoals: HP, DellEMC, Cisco, IBM, Oracle, HDS, NetApp, Fujitsu
  • Een eigen field serviceorganisatie, flexibel en deskundig

Meer weten? Gratis audit? Direct profiteren?

Neem vandaag nog contact ons op. We bieden een gratis audit aan om uw huidige supportsituatie in kaart te brengen en garanderen een oplossing die voldoet aan uw behoefte en bovendien veel IT-beheer budget vrijmaakt.
Bel BIS: 0180 - 486 777 of gebruik een van de contactmogelijkheden rechts.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte