Nieuws

Emerce eDay: een dag bomvol innovatie en inspiratie

06-11-2018 13:58

Op 11 oktober 2018 organiseerde het digitale platform voor e-business en digitale transformatie, Emerce, de Emerce eDay. In de Amsterdamse Kromhout hallen verzamelden zich ondernemers, professionals en futuristen om zich onder te dompelen in de nieuwste digitale trends en innovaties. Wij waren erbij en delen de inspiratie graag.

Informatie, innovatie, inspiratie

De Emerce eDay stond bol van presentaties en lezingen. Wereldwijd toonaangevende sprekers gaven inzicht in de nieuwste ontwikkelingen, digitale strategieën, technologieën, concepten en case studies. Ontzettend veel informatie, innovatie en inspiratie spoelt over het publiek. Teveel om het allemaal te beschrijven en te duiden. Daarom beperken wij ons tot een aantal boeiende highlights. Wilt u meer (alles?) weten, gaat u dan naar de Emerce website.

  • In zijn lezing “How to fix the future” ging Andrew Keen - één van de 100 most connected men - in op de rol van het internet in onze samenleving. Wat ooit werd gezien als een hulpmiddel om mensen te verbinden en kansen te bieden, wordt nu erkend als een kracht die de wereld grondig hervormt. Andrew trekt lessen uit de beste en slechtste praktijkvoorbeelden en laat zien wat we kunnen doen om de menselijke waarden te behouden in een meer en meer digitale wereld.
  • Andreas Zumbrunnen, engineer bij GRIFF Aviation, ontwikkelt drones die Aviation gekeurd zijn. Deze drones zijn de delivery machines van de toekomst en zullen deuren openen voor nieuwe toepassingen. In zijn bijdrage “Future of drones” inspireert Zumbrunnen door aan te tonen dat regelgeving en technische uitdagingen geen bottleneck hoeven te zijn voor het ontwikkelen van een innovatieve oplossing met een hoge ROI.
  • Digital media professional, Sebastiaan Veldman, illustreert in zijn “Extended reality, new window tot he digital world” met voorbeelden van Augmented Reality en Virtual Reality bij KLM en het Rijksmuseum dat de gebruikersinterface anno nu veel meer is dan alleen een scherm; het is interactie met de werkelijke wereld. AR & VR zullen het komende decennium als ‘Extended reality’ een enorme efficiëntieslag brengen in het bedrijfsleven.

Topje van de ijsberg

Bovenstaande is niet meer dan een korte impressie van niet meer dan drie presentaties. Wat dat betreft is het slechts het topje van de Emerce eDay ijsberg. Maar ze bieden hopelijk voldoende aanleiding en inspiratie om na te denken over de (toepassing en voordelen van de) gigantische technologische, digitale ontwikkelingen die op ons afkomen.

Wilt u weten welke digitale mogelijkheden nu al het verschil maken in uw kantooromgeving?

Bel BIS: 0180 - 486 777 of gebruik de mogelijkheden rechts.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte