Nieuws

Slim gefinancierde Audiovisuele & IT technologie helpt zorg vooruit

04-02-2019 11:25

De modernste audiovisuele en IT-oplossingen dragen bij aan de best mogelijke patiëntenzorg. Ze zijn ook nog eens aantrekkelijk te financieren. Aad Weerheim van BIS|Econocom en Guy Gimbrère van Econocom gaven een interview aan ICT/Zorg en legden uit wat ze zorgorganisaties te bieden hebben. "Zorgorganisaties zorgen, wij ontzorgen."

Digitale tijdperk, innovatieve oplossingen

Het is een probleem waar menige zorgorganisatie mee kampt: hoe nemen we optimale beslissingen over een individuele patiënt? In dit digitale tijdperk zijn er innovatieve oplossingen voorhanden, die helpen deze vraag te beantwoorden. Een voorbeeld is de patiëntbespreekruimte met multiscreens; een ruimte waar specialisten, bijvoorbeeld in een multidisciplinair overleg, naar grote schermen kijken waar digitale informatie over een patiënt wordt getoond, zoals info uit het EPD en uit PACS. Met deze centraal gepresenteerde informatie kan op een efficiënte manier over een patiënt worden gesproken. En is de materie zo complex dat een second opinion van een specialist dichtbij of veraf noodzakelijk is? Dan biedt een videoconferencing-oplossing uitkomst, waarmee op een hoogwaardige manier beeld en geluid worden gedeeld.

Spreekuur via videoconference

Overigens hebben niet alleen specialisten onderling baat bij slimme technologie, maar ook het contact tussen behandelaar en patiënt kan ermee worden vereenvoudigd. Een klant van BIS|Econocom, een groot ziekenhuis, faciliteert dit digitale contact al op een succesvolle manier. Het betreft een afdeling waar patiënten een flinke ingreep moeten ondergaan, waarvoor altijd nazorg nodig is. Die nazorg is in de meerderheid van de gevallen niet van dien aard dat fysiek contact tussen behandelaar en patiënt noodzakelijk is. Om tijd en kosten te besparen, kunnen behandelaar en patiënt elkaar spreken via een internetverbinding - met haarscherp beeld en geluid.

Slimme financiering brengt mogelijkheden dicht(er)bij

Audiovisuele & IT oplossingen dragen bij aan efficiënter werken in de zorg, ten gunste van patiënten. Toch kan het nóg aantrekkelijker dankzij alternatieve financieringsvormen die het gebruik van state-of-the-art technologie dichterbij brengen. Econocom - de moederorganisatie van BIS|Econocom - is marktleider op het gebied van slimme financiering van innovaties binnen ziekenhuizen, GGZ, verpleeg- en verzorgingsinstellingen. Traditionele financieringsmodellen zijn niet meer toereikend in deze snel veranderende wereld. Zij gaan nog uit van bezit en ouderwetse afschrijvingstermijnen. De financieringsvorm van Econocom speelt in op de trend dat gebruik belangrijker wordt dan bezit, met alle voordelen van dien.

Wilt u weten welke voordelen? Download hier het volledige interview met Aad en Guy. Of bel BIS|Econocom: 0180 - 486777 of gebruik één van de contactmogelijkheden rechts.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte