Nieuws

PSNI benoemt Jean Pierre Overbeek als non-executive Director EMEA

07-02-2019 19:02

BIS|Econocom CEO brengt meer afstemming, anticiperend vermogen en adoptie in PSNI

Amsterdam, 7 februari 2019 - PSNI Global Alliance, het wereldwijd toonaangevende netwerk van audiovisuele system integrators en serviceproviders, heeft Jean Pierre Overbeek, CEO van BIS|Econocom en CDO van Econocom Nederland, benoemd als Director- at-Large voor de EMEA-regio. In deze rol is Overbeek de verbinding tussen de raad van bestuur en de EMEA-leden van deze alliantie van technologie-integrators, -fabrikanten, -distributeurs en -servicepartners.

Anticiperen, adopteren en afstemming

Chris Miller, Executive Director van de PSNI Global Alliance, is blij met de benoeming van Overbeek: "BIS|Econocom wordt gezien als een van de toonaangevende audiovisuele bedrijven in Europa. Met de snelle adoptie van innovatieve technologie in de Benelux, is het bedrijf getraind en geconditioneerd om te anticiperen op nieuwe technologieën en kan het zich snel aanpassen aan de veranderende behoeften en wensen van klanten. Een van de grootste bijdragen van Jean Pierre is om deze mindset ook naar PSNI te brengen en de beste gebruikerservaringen mogelijk te maken voor de eindgebruikers van professionele audiovisuele en collaboratie-oplossingen wereldwijd."

Beste practises van 69 AV-bedrijven

Jean Pierre Overbeek is vereerd als non-executive Director voor PSNI Global Alliance aan de slag te gaan: "Ik ben blij dat ik door de andere PSNI-leden ben gekozen om in het bestuur te dienen. PSNI verenigt leiders in de markt en stimuleert hen door hun bereik uit te breiden, hun sterke punten aan te vullen en hun middelen te vermenigvuldigen, in combinatie met een streven naar een uitstekende klantervaring. Samen met de andere PSNI-bestuursleden zal ik mijn uiterste best doen om ervoor te zorgen dat de eindgebruikers de slimste oplossingen, de soepelste installaties en de beste training, service en ondersteuning ontvangen. Verder hoop ik te leren van de best practices van alle 69 gespecialiseerde AV-integratiebedrijven die bij PSNI zijn aangesloten".

Over Jean Pierre Overbeek

Jean Pierre Overbeek (1974) heeft een ongekende passie voor audio-, IT- en mediatechnologie en de invloed hiervan op de gebruikers. In combinatie met zijn pragmatische manier van werken, is hij altijd op zoek naar innovatieve producten, oplossingen en concepten die echt bijdragen aan het realiseren van de doelen van zijn klanten. Overbeek startte in een commerciële functie bij BIS|Econocom in 1999, waar hij nog steeds op een directe, open en pragmatische manier betrokken is bij het realiseren van professionele, kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor klanten. Jean Pierre bekleedde verschillende functies bij BIS|Econocom. Zes jaar na zijn benoeming tot Executive Vice President Sales werd hij COO, waarna hij in 2010 tot CEO werd benoemd. Met deze benoeming op 35-jarige leeftijd werd hij een van de jongste CEO's van de audiovisuele industrie in Europa. Sinds 2018 is Overbeek ook Chief Development Officer van Econocom Nederland.

Voor de redacteur

Meer informatie? Een afspraak voor een interview? Neem contact op met onze marketingafdeling. Stuur een e-mail naar pr@bis.nl of bel: +31 (0) 180 - 486777.

Over PSNI Global Alliance

PSNI brengt een divers netwerk van integrators en fabrikanten samen om op maat gemaakte oplossingen voor de klanten van leden te leveren. Verenigd onder de paraplu van PSNI, werken integrators nauw samen om een optimale klantervaring te bieden in markten en regio's, die verder gaan dan het bereik en de mogelijkheden van het individuele lid. In de geest van "coopetition" krijgen klanten toegang tot de beste oplossingen van een breed palet technologiepartners. Om het lidmaatschap van PSNI te bereiken en te behouden, moeten de geaffilieerde beheerders de meest veeleisende certificaten van de AV-industrie volgens de definitie van het PSNI-bestuur bezitten en moeten ze met de hoogste integriteit werken. Het naleven van de PSNI-normen garandeert de algehele kwaliteit van het werk van PSNI-leden en zorgt voor consistentie van ontwerp tot programmering en integratie.

Over BIS|Econocom

BIS|Econocom biedt een optimaal ontworpen werkomgeving waarin gebruikers zich prettig voelen en waarin gebruikers op efficiënte en eenvoudige wijze informatie overbrengen, kennis delen, ideeën ontwikkelen en samenwerken op een visuele en interactieve manier. Het bedrijf doet dit met een mix van competenties op het gebied van slimme gebouwen en slimme kantoren, IT en ontwikkeling, audiovisuele oplossingen, collaboration en videoconferenties, narrowcasting (digital signage) en interieurontwerp. Dit alles gecombineerd met een uitgebreid dienstenpakket. Daarnaast heeft BIS|Econocom een goede reputatie in oplossingen voor Event Rental en Digital Productions. De oplossingen en diensten zijn gericht op de eindgebruiker voor wie BIS|Econocom duizenden audiovisuele ruimten en werkruimten per jaar realiseren en onderhouden. BIS|Econocom heeft 220 werknemers in dienst, verspreid over strategisch gelegen vestigingen in de Benelux en maakt deel uit van Econocom Groep.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte