Nieuws

Profiteer (nog) meer van de kracht van Microsoft Teams

04-02-2020 11:07

Recent vond Microsoft Ignite plaats. Centraal stond o.a. Teams, hét Microsoft platform dat mensen – waar ook ter wereld – samenbrengt en verbindt om succesvol samen te werken. Veel aandacht ging uit naar devices & services die verbonden kunnen worden aan Microsoft Teams Rooms (MTR). We zetten de ontwikkelingen op een rijtje.

360 degree Camera Support

Ken je deze optie? De Poly CX5100 is een RoundTable videoconference camera (USB-versie), die je gesprekspartners “rondom” in beeld brengt; bijvoorbeeld als ze aan de vier zijden van een vierkante vergaderopstelling zitten. Echt indrukwekkend! Tot nu toe konden deze camera’s – waarvan ook de CX5500-versie beschikbaar is - “alleen” worden gecombineerd met Skype voor Bedrijven via het SRSv2/MTR-systeem. Het goede nieuws is dat ze vanaf nu dus ook werken met Microsoft Teams.

Attendee Auto Framing

Nog zo’n toepassing met meerwaarde. Bij deze functie kadert de camera de mensen in de ruimte of de individuele presentator in de zaal slim in; dit zorgt voor overzicht, duidelijkheid én betrokkenheid. Microsoft heeft gezorgd dat de gecropte feed van verschillende typen camera’s naar een Teams vergadering kan worden gestuurd. Deze camera’s zijn de Crestron Huddly IQ, Jabra Panacast 3, Logitech Meetup, Logitech Rally & Poly Studio.

Active Speaker Tracking

Vind jij dat ook belangrijk? Dat de videoconference camera direct degene in beeld brengt, die het woord voert. Dat kan met de Poly Eagle Eye Director; een high-end VC-unit waarvan één camera gericht is op de ruimte en de andere op de actieve spreker. Microsoft en Poly hebben het mogelijk gemaakt dat beide camera’s hun feeds naar de Teams-vergadering verzenden.

Control Meeting Recording

Is het belangrijk of gewoon handig om vergaderingen en alles wat besproken wordt op te nemen, zodat je het later kunt terugluisteren/-zien of kunt delen met anderen? De recording functie waarmee gebruikers opnames starten, pauzeren en beëindigen is niet meer alleen in een desktop-client beschikbaar, maar ook op de MTR-console. De opnames van de vergaderingen worden opgeslagen in Microsoft Stream. Superhandig om vergaderingen, brainstormsessies etc. met meerdere personen in één of meerdere ruimtes op te nemen.

Modern Authentication Support

Veiligheid voor alles. In een tijd waarin cybercrime één van de belangrijkste bedreigingen van je bedrijfsvoering is, is een optimale beveiliging van je netwerk onmisbaar. Veel organisaties gebruiken daarom moderne authenticatiemogelijkheden. Deze zijn inmiddels ook beschikbaar op de MTR (Microsoft Teams Room), waarmee inlog en gebruik veiliger wordt dan bij de Basic Authentication.

Management of Video Devices

Tegenwoordig beheer je binnen het Teams Admin Center de Teams-devices. Je kunt ze updaten, de online en offline status monitoren etc. Microsoft voegt de mogelijkheid toe om binnen het Teams Admin Center ook de MTR's en samenwerkingstools te monitoren en te beheren. Dit geeft een mooi overzicht van de status van elk apparaat dat op de MTR is aangesloten.

Surface Hub Companion

Ook nieuw is de mogelijkheid om de Surface Hub te koppelen met het MTR-systeem. Elk apparaat heeft zijn eigen resource account en als er een Surface Hub in dezelfde ruimte is, kan de Hub zijn proximity join functie gebruiken en aan de vergadering worden toegevoegd. Dit betekent dat je de Surface Hub snel en super eenvoudig in de vergadering kan laten joinen en het Microsoft Whiteboard ad hoc voor al je brainstorms kan gebruiken in de Teams-meeting.

Versterk de kracht van teams

Je leest het… de ontwikkelingen staan niet stil. De kracht en mogelijkheden van Microsoft Teams breiden verder uit. En die mogelijkheden worden alleen maar groter als je Teams combineert met de juiste hardware en integreert in een daarop ingerichte omgeving. Hoe je dat doet? Onze consultants denken graag met je mee.

Bel BIS|Econocom: 0180 – 486 777 of gebruik de contactmogelijkheden rechts.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte