Nieuws

Zorgorganisaties krijgen € 50.000 subsidie voor e-help thuis

01-04-2020 13:45

Technologie en zorg zijn nauw met elkaar verweven. Op allerlei niveaus en op allerlei terreinen. Mede dankzij de hoogwaardige technologie behoort Nederland wereldwijd tot de koplopers als het gaat om gezondheidszorg. Allereerst door apparatuur die direct bij de zorgverlening ingezet wordt; zoals scans, röntgen- en beademingsapparatuur, maar toch ook door oplossingen die artsen ondersteunen de zorg voor hun patiënten nóg beter vorm te geven.

Videocommunicatie breed toegepast

Oplossingen zoals videocommunicatie (ook wel videoconference, videobellen, beeldbellen). Een technologie die zijn meerwaarde keer-op-keer bewijst; zeker in de huidige corona-crisis. Dat zien we in de ziekenhuizen (specialisten die overleggen met specialisten op andere locaties, waar ook ter wereld), maar ook in bijvoorbeeld de GGZ en op huisartsenposten, waar behandelaars face-to-face gesprekken voeren met hun patiënten, zonder dat ze zich fysiek op dezelfde locatie bevinden.

Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET)

De toegevoegde waarde van videocommunicatie zit met name in het feit dat de gesprekspartners elkaar zien, waarmee ook non-verbale signalen worden opgepikt. En dat biedt absoluut meerwaarde; helemaal in een gesprek tussen arts en patiënt. Juist daarom is het zo goed dat het ministerie van VWS – binnen de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) - geld vrijmaakt voor extra digitale toepassingen voor ondersteuning en zorg op afstand aan thuiswonende kwetsbare ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking. Ook jouw organisatie kan daar nu van profiteren!

Bedoeld voor zorg- en welzijnsorganisaties

De regeling is bedoeld voor zorg- en welzijnsorganisaties die nu willen investeren in digitale zorg op afstand. Het mooie is dat wij (ook) in die sector veel ervaring hebben. Wij adviseren je dan ook graag welke oplossingen voor jouw organisatie het beste zijn én hoe je die optimaal inzet. Daarbij kijken we natuurlijk naar de acute situatie, nu, maar zorgen we wel voor een duurzame oplossing, zodat jullie blijvend profiteren van de kracht van video. Ook wanneer de coronacrisis voorbij is.

Meer weten?

Meer informatie over deze regeling vind je op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Wil je weten hoe jij videocommunicatie optimaal inzet in jouw zorgorganisatie?

Ik wil meer weten!

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte