Nieuws

Workplace of the Future; dit vinden millennials belangrijk

04-01-2021 15:44

Medewerkers zijn het ware potentieel van elk bedrijf. En hoe beter medewerkers hun potentie kunnen inzetten, hoe succesvoller een bedrijf is. Een steeds groter en belangrijker wordende groep medewerkers bestaat uit millennials, geboren tussen 1980 en 2000. Zij vormen nu al meer dan een derde van de beroepsbevolking en in 2025 zal dit tot bijna 75% zijn gestegen.

Toekomstige behoeften begrijpen

Kortom; deze groep zal de arbeidsmarkt de komende jaren bepalen. Om de toekomstige behoeften van medewerkers te begrijpen en technologie te blijven bieden die gebruikers ontzorgen is Sharp met een groep millennials om tafel gegaan om met hen persoonlijk over hun toekomst te praten. Hieruit is een uitgebreid rapport gerold waarin mens, omgeving, groei en waarden uitgebreid aan bod komen.

Digitaal vaardige digital natives

De millennials die deelnamen aan het onderzoek behoren tot de eerste generatie die opgroeide in de tijd van een nieuwe Digitale Revolutie. Deze technisch vaardige personen, ook wel ‘digital natives', zijn opgegroeid met de verschillende beschikbare technologieën, een stijgend gebruik van het internet en de snelle doorbraak en adoptie van bijvoorbeeld de smartphone. Het is dan ook niet heel verrassend dat technologie een belangrijke plek inneemt in het onderzoek.

Sleutel voor een betere werkomgeving

Zonder meteen teveel uit het onderzoek weg te geven is één van de uitkomsten dat millennials sterk geloven dat bedrijven een innovatieve werkomgeving nodig hebben om innovatief werk te kunnen leveren. Zij zien technologie als de sleutel tot het creëren van een betere werkomgeving. De millennials vinden dat technologie hen effectiever laat leren, het leerproces vereenvoudigt en de creativiteit bevordert. Technologie helpt hen om kennis te delen en te verbeteren en zorgt ervoor dat ze zich verbonden voelen met de rest van de wereld. Ze gebruiken technologie voor snelle toegang tot informatie, vermaak, communicatie, leren en het verbeteren van hun vaardigheden.

Laat je ook inspireren

Het is een zeer interessant rapport geworden dat werkgevers veel inzicht en inspiratie biedt in de behoeften van de werknemer op het gebied van management, omgeving, groei en waarden. Wil jij ook weten hoe je jouw organisatie interessant maakt en houdt voor (toekomstige) werknemers?


Download hier het volledige rapport

Bel BIS|Econocom: 0180 - 486 777 of gebruik de contactmogelijkheden rechts.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte