Nieuws

BIS|Econocom project Rijksoverheid wint Cisco Global Award

04-01-2021 16:03

Tijdens het Global WebexOne event van Cisco is de Webex-implementatie door BIS|Econocom bij de Rijksoverheid uitgeroepen tot winnaar van de WebexOne Award in de categorie Webexceptional Workplace transformation. Kim Grondsma, programmamanager IDWOR bij het ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties, ontving de Award tijdens een virtuele ceremonie.
BIS|Econocom is bijzonder trots op deze Award en betrekt bij de felicitaties graag zijn partner AVIT, met wie wij het hoogwaardige Rijks Video Collaboratie Platform implementeren.

Juiste combinatie voor uitdagende, grootschalige projecten

BIS|Econocom is bijzonder trots op deze Award en betrekt bij de felicitaties graag zijn partner AVIT, met wie wij het hoogwaardige Rijks Video Collaboratie Platform implementeren. Jean Pierre Overbeek, CEO van BIS|Econocom: “We hebben in AVIT een geweldige partner die vergaande kennis op het gebied van netwerkintegratie, schaalbaarheid en security combineert met een pragmatische aanpak. Samen met onze holistische benadering waarin we hardware, software, omgeving én gebruiker in balans brengen, vormen wij de juiste combinatie voor uitdagende, grootschalige projecten zoals die bij de Rijksoverheid. Overigens hebben we ook voor kleinere organisaties heel interessante oplossingen”.

Rijksoverheid voorbeeld voor alle sectoren

Ook Cisco is erg blij de Award aan BIS|Econocom en AVIT te kunnen uitreiken: “De pandemie heeft de digitale transformatie wereldwijd onwaarschijnlijk versneld, zo ook bij de Rijksoverheid. De snelheid en de flexibiliteit waarmee de Rijksoverheid de hun complete manier van werken heeft getransformeerd is een voorbeeld voor alle sectoren. Wij zijn dan ook zeer trots dat wij met Webex hier een bijdrage aan leveren”, aldus Jan Roggeveen, Collaboration Lead Cisco Nederland.

Online samenwerkingsplatform voor 100.000 Rijksmedewerkers

Het Award winnende project betreft de uitrol van Cisco Webex, waarmee zo’n 100.000 Rijksmedewerkers effectief en veilig thuis kunnen werken; tijdens de coronacrisis én daarna. Dankzij de veelzijdige Webex collaboratie-oplossing kunnen de Overheidsmedewerkers elkaar goed zien, gezamenlijk aan documenten werken en veilig informatie uitwisselen; ook via tablet en smartphone. Met inmiddels meer dan 20.000 videocalls per dag is Webex de olie in de Overheids-raderen.

Veilig, efficiënt en tijd- en plaatsonafhankelijk

Met de keuze voor de Webex cloudoplossing voor video-vergaderen en online samenwerken is de Nederlandse overheid de eerste overheid in de wereld die zo gestructureerd op nationaal niveau inspeelt op de noodzaak voor een infrastructuur waarmee medewerkers veilig, efficiënt en tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen werken. Daarbij heeft een unieke samenwerking tussen de verschillende ministeries en departementen de basis gevormd voor de snelle implementatie van de oplossing.

Lagere kosten, minder milieudruk, verbeterde productiviteit

Ook belangrijk bij de beslissing om deze Rijksbrede oplossing versneld te implementeren zijn de ambities om kosten te besparen, de milieudruk te verlagen, reistijden te verminderen en de productiviteit te verhogen. Natuurlijk hebben de snelle adoptie, prettige gebruikerservaring, geavanceerde beveiliging en het feit dat het systeem meegroeit met de gebruikers, die beslissing verder vereenvoudigt.

Wil je meer weten over het Award winning Webex-project bij de Rijksoverheid? Neem contact op met Erwin Hout, marketing directeur van BIS|Econocom, via erwin.hout@bis.nl of 0180 - 486 777 .

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte