Nieuws

Zeeland kiest als eerste provincie voor AV-as-a-Service

02-07-2021 13:52

Zeeland. Een landschap dat je nergens anders in Nederland vindt. Maar Zeeland heeft meer dan alleen zijn schitterende natuur. Duurzame innovatieve projecten - zoals groene stroom uit getijdenenergie – staan in Zeeland hoog op de agenda. En nu start Zeeland, als eerste provincie in Nederland, met AV-as-a-Service.

Transformatie naar een hybride werkomgeving

Na een intensieve Europese aanbesteding heeft de Provincie Zeeland voor een partnership met BIS|Econocom gekozen voor de realisatie van een complete hybride werkomgeving. Inclusief het inrichten van alle (vergader)zalen met de juiste audiovisuele oplossingen. Bijzonder aan dit project is dat de meerjarige samenwerking tussen Zeeland en BIS|Econocom geheel op basis van AV-as-a-Service wordt ingevuld. Dit houdt in dat de provincie uitsluitend een vast bedrag per maand betaalt voor het gebruik van alle faciliteiten.


Modern, flexibel, toekomstbestendig

Vanaf dag 1 nemen wij alle AV apparatuur over én financieren, leveren en onderhouden wij flexibel inzetbare oplossingen, die voornamelijk software-based zijn en de gebruikers in staat stellen vanaf hun persoonlijke devices te presenteren en samen te werken. Simpel. Snel. Safe. We zorgen voor een moderne, stabiele en toekomstbestendige audiovisuele infrastructuur in het Statencomplex én het Abdijcomplex (politieke zalen én kantoor), waarbij wij natuurlijk het monumentale karakter intact laten.


Dankzij onze aanpak gaan gebruiksgemak, gebruiksplezier, veiligheid en flexibiliteit hand-in-hand. Nu en in de toekomst. Zo is het mogelijk om - zonder stijgende maandlasten - tussentijds te innoveren en apparatuur te vervangen. Met intensieve ondersteuning bij incidenten en het proactieve, preventieve onderhoudsprogramma zorgen we ervoor dat de Zeeland medewerkers altijd kunnen rekenen op goed werkende faciliteiten.

24/7 operationele support

Mocht het toch nog misgaan, dan zorgen wij er met 24/7 monitoring in ons eigen Network Operating Center en een snelle eerstelijns ondersteuning voor dat de gerealiseerde oplossingen met minimale vertraging weer gebruikt kunnen worden. Daarbij werken wij samen met het hospitality team en lokale beheermedewerkers van Provincie Zeeland. Zij worden door ons getraind om eventuele problemen snel op te lossen. Mocht dat niet lukken, dan staan onze specialisten 24/7 klaar om bij te springen.Deze hele aanpak is gericht op de maximale ondersteuning van het provinciebestuur, zodat zij zich zonder zorgen kunnen richten op hun eigen taken en verantwoordelijkheden: het besturen van één van de mooiste provincies van Nederland.

AV-as-a-Service: pijler voor circulariteit

Overigens profiteert ook het milieu van de keuze voor AV-as-a-Service. Duurzaamheid is één van de pijlers in deze circulaire aanpak. Door de jaren heen krijgt 80% van de onderdelen een nieuw bestaan. Zo zorgen wij bijvoorbeeld dat herbruikbare AV middelen ten gunste komen van maatschappelijke organisaties binnen Zeeland. Op termijn zal het percentage hergebruik verder stijgen. Het streven is zero waste in 2030.


Kortom; met de keus voor BIS|Econocom als partner voor de transitie naar een hybride werkomgeving verzekert Provincie Zeeland zich van innovatie en volledige ontzorging. En dat voor een vast bedrag per maand.

Net als Zeeland profiteren van AVaaS?

Meer weten over de mogelijkheden van AV-as-a-Service? Of over het creëren van een hybride werkomgeving? Neem contact op met één van onze specialisten. We denken ook graag met jouw organisatie mee.

Bel 0180 – 486 777 of gebruik de contactmogelijkheden rechts.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte