Nieuws

Steeds meer zorginstellingen maken gebruik van live webcasts

01-09-2021 17:00

De kracht en het gemak van videobellen, online vergaderen, webinars en virtuele roundtables hebben we na anderhalf jaar wel ontdekt. We weten bijna niet meer beter. Hoewel zeker in zorgorganisaties ‘echt’ contact heel belangrijk blijft, zagen we juist binnen deze branche een sterke groei in de behoefte aan faciliteiten om zelf webcasts te produceren. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat ze juist daar te maken hebben met kwetsbare mensen en personeel dat aan grote risico’s wordt blootgesteld. Preventie, beschermende maatregelen en afstandsregels blijven broodnodig.

Online communiceren met al je doelgroepen

De instellingen die ons vroegen een veelzijdige webcast oplossing te realiseren, gebruiken deze o.a. voor online voorlichtingssessies voor patiënten en om op een persoonlijke en aansprekende manier medewerkers bij te praten. Met een webcast kun je heel eenvoudig je publiek online bereiken, waar ze op dat moment ook zijn. Kijkers kunnen live en/of op een later moment de uitzending volgen. Een live webcast biedt ook de mogelijkheid om via een chatfunctie vragen te laten stellen en zo het gesprek aan te gaan met je kijkers.

Zelf webcasts produceren in je eigen studio

Met een goed ingerichte webcast studio zend je op een professionele manier je interactieve live uitzending uit. Het grote voordeel van een vaste webcast installatie is dat de camera’s, microfoons en displays perfect op de ruimte worden afgestemd en netjes geïntegreerd kunnen worden in het meubilair. Aan een aparte regiedesk kan een “producer” presentaties klaarzetten en schakelen tussen camerabeelden en content. Zo kunnen de presentatoren zich volledig concentreren op de inhoud.

Webcast-as-a-Service

Online uitzenden naar je publiek zonder grote investeringen? Alleen de lusten niet de lasten? Door Webcasting As-a-Service af te nemen bereik jij je publiek voor een vast bedrag per maand. Je betaalt alleen voor de dienst en hoeft dus geen investeringen te doen in apparatuur en infrastructuur.

Meer informatie?

Klinkt dat interessant en wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw zorginstelling? We gaan graag met je in gesprek.

Bel 0180 - 486 777 of stel je vraag via het contactformulier of de chat.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte