Nieuws

Zo kan ook jouw MDO ruimte eruit zien

29-11-2021 14:05

Veel organisaties binnen de gezondheidszorg hebben in de afgelopen jaren grote stappen gezet op het gebied van locatie-onafhankelijk (samen)werken. Vóór en tussen individuen, maar ook vóór en tussen teams. En met succes! Want doordat bijv. multidisciplinaire teams snel en eenvoudig bij elkaar kunnen aanschuiven, wordt alle kennis en kunde doeltreffend gebundeld, regionaal, landelijk of zelfs internationaal. Hierdoor krijgen patiënten meer behandelmogelijkheden, betere overlevingskansen en hogere kwaliteit van leven.

Juiste faciliteiten voor krachtenbundeling

Deze bundeling van krachten vraagt om (meer) goed ingerichte multidisciplinaire overlegruimtes die voorzien zijn van de juiste faciliteiten. In deze ruimtes moeten alle betrokkenen beschikken over de patiëntendossiers, scans, foto’s, lab-uitslagen, onderzoeksresultaten etc.

Goede videoverbinding mag niet ontbreken

Een videoverbinding met collega’s en specialisten op afstand mag daarin niet meer ontbreken. Door goede beeldverbindingen, professionele audio en digitale (touch)schermen, waarop content getoond en gedeeld wordt, kunnen alle bij een patiënt betrokken specialismen efficiënt en vlot overleggen. Ook als ze niet fysiek in dezelfde ruimte aanwezig zijn. Dat scheelt tijd en vermindert de kans op fouten.

Eenvoudige bediening, maximale beveiliging

In een (multidisciplinaire) overlegruimte staat de patiënt en zijn behandeling centraal; niet de presentatieapparatuur. Videoverbinding maken, switchen tussen bronnen, aantekeningen opslaan en draadloos beelden delen... Het moet allemaal eenvoudig en veilig mogelijk zijn. Omdat deelnemers het vaak prettig vinden als één iemand daar de regie in neemt is een centraal bedieningssysteem met handige presets ideaal. Dit zorgt voor een zorgeloze bediening van alle apparatuur en gestroomlijnde besprekingen.

Ontvang een voorstel op maat

Ben je benieuwd naar de status en mogelijkheden van jouw (multidisciplinaire) overlegruimtes? Onze specialisten maken graag een voorstel op maat. Uiteraard kunnen we daarin ook de noodzakelijke video licenties (Webex, Pexip, etc) meenemen.

Bel 0180 – 486 777 of neem contact op via het formulier rechts.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte