Nieuws

Hoe een slim LCD scherm bijdraagt aan een gezonder kantoorklimaat

10-01-2022 16:18

Het Sharp Windows Collaboration display was zijn tijd ver vooruit. Dat kunnen we nu wel stellen. Want als we het, ten tijde van de introductie in 2019, hadden over een all-in-one presentatie display met geïntegreerde IoT sensoren die door middel van artificial intelligence zorgen voor de ideale vergaderruimte, dan werd het vooral gezien als geinige gimmick. Als een leuke nice-to-have.

Nu twee jaar later is de situatie compleet anders… Als we het nu hebben over dezelfde sensoren, die onder andere de luchtkwaliteit in een vergaderruimte meten, is het geen nice-to-have meer maar een echte must have.

Een goede luchtkwaliteit is belangrijk voor een gezond werkklimaat

Aandacht voor luchtkwaliteit is steeds belangrijker en we hechten steeds meer waarde aan schone lucht. De Sharp WCD is voorzien van Internet of Things-sensoren (IoT) die werken met Azure Digital Twins van Microsoft. Hiermee monitort het scherm het gebruik van de ruimte, de luchtkwaliteit, de lichtinval, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Deze data kunnen vervolgens door de facilitair beheerders – geautomatiseerd - worden ingezet om verwarming, koeling, luchtfiltering en ruimtereservering te optimaliseren. Alles om het werkklimaat zo prettig en vooral zo gezond mogelijk te maken.


All-in-one interactief presentatiescherm met videoconference

Uiteraard doet het scherm ook waar het voor bedoeld is. Teams samenbrengen en samenwerking (op afstand) bevorderen. Het 4K touch display is uitgerust met een 4K-camera en een speciale microfoon en speakers voor videoconferencing. Je kunt het scherm daardoor gebruiken voor interactieve team meetings op locatie maar net zo goed voor een hybride meeting. Doordat de WCD MS Teams gecertificeerd is, is het starten van een online meeting een fluitje van een cent.

Met de USB-C-poort verbind je persoonlijke devices snel én eenvoudig met het scherm. Uiteraard is het ook mogelijk om draadloze verbinding te maken om informatie te delen vanaf een pc, laptop, smartphone of tablet zonder dat er kabels nodig zijn.

Gratis persoonlijke demo in onze AV Experience

Met eigen ogen het prachtige 4K 70 inch display zien en ervaren hoe fijn de WCD in de praktijk werkt? Onze specialisten laten je graag alle mogelijkheden en voordelen zien. Maak nu een afspraak voor een persoonlijke demo.


Maak een afspraak

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte