Nieuws

Gratis hulpgids: Succesvol hybride vergaderingen implementeren

02-03-2022 16:51

De manier waarop we vergaderen is definitief veranderd. Van een overwegend offline vergadercultuur, waarbij alle deelnemers bij elkaar in een vergaderruimte zitten, naar online hybride vergaderen waarbij meerdere of zelfs alle personen op afstand aan de vergadering deelnemen. Wat gaat de terugkeer naar kantoor betekenen voor de manier waarop wij werken en vergaderen?

Moeite met gebruik van technologie

BIS|Econocom partner Sharp ondervroeg meer dan 6.000 kantoormedewerkers in mkb’s in Europa. Doel? Inzicht krijgen in wat kantoormedewerkers vinden van de veranderende vergaderomgeving. Uit dit onderzoek blijkt dat velen in het mkb moeite hebben met videovergaderingen en de technologie die daarvoor wordt gebruikt.

  • 22% denkt dat communiceren moeilijker wordt door de mix van thuis en op kantoor werken
  • 49% van de kantoormedewerkers geeft de voorkeur aan face-to-face vergaderingen
  • 47% vindt de verschillende tools die gebruikt moeten worden verwarrend

Dit gevoel bij veel medewerkers is niet verrassend. We waren tientallen jaren gewend op een bepaalde manier te werken, communiceren en vergaderen. Nu de transformatie naar een digitale online werkomgeving in een stroomversnelling is gekomen, is het voor een deel van de beroepsbevolking niet zo makkelijk deze nieuwe manier van werken te adopteren. Om dit te ondervangen is het van cruciaal belang om te investeren in goede training en begeleiding van je medewerkers.

Hulpgids “Succesvol hybride vergaderingen implementeren”

Dit rapport bevat een aantal inzichten in de veranderende verwachtingen van kantoormedewerkers over de manier waarop we vergaderen. Daarnaast bevat het deskundig commentaar en advies van omgevingspsycholoog en werkplekstrateeg Dr. Nigel Oseland. Tot slot is er een leidraad voor de aspecten waar bedrijven rekening mee moeten houden bij het kiezen van vergaderoplossingen ter ondersteuning van de hybride werkplek.

Download nu de gratis gids succesvol hybride vergaderingen implementeren en ontdek welke factoren van invloed zijn op de werkplek van de toekomst en hoe je een succesvolle hybride vergadering organiseert.


Download de hulpgids

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte