Nieuws

Feline vlogt op de Floriade, één en al design-inspiratie

30-05-2022 14:29

Degenen die BIS|Econocom een beetje kennen, weten het… Eén van de services, waarmee wij ons sterk onderscheiden, is advies, ontwerp en begeleiding door onze eigen, in-house interieurarchitectes. Eén van hen is Feline Tiggelman, altijd enthousiast en bevlogen. Net als haar collega’s overigens! Om inspiratie op te doen, bezocht ze de Floriade. Ze maakte er een kort verslag en leuke vlog van.

Growing Green Cities

De Floriade Nederland wordt sinds 1960 één keer per 10 jaar in een Nederlandse plaats gehouden. Dit jaar is dat Almere, waar onder het thema “Growing Green Cities” de expositie volledig is gericht op duurzaamheid, circulariteit en innovatie. Bijzonder aan het Floriade-terrein is dat het plangebied en de paviljoens van de expositie zijn ontworpen door beroemde architecten. Leuk om te delen is dat wij samen met één van deze architecten - Paul de Ruiter – recent een groot project hebben gerealiseerd.




Een-en-al inspiratie

Voor mij is de Floriade een bron van inspiratie. Dit begint al bij de ingetogen entree waar de bezoekers met gondels naar het park worden gebracht, alwaar ieder deelnemend land op een eigen perceel een eigen, tijdelijk paviljoen duurzaam en circulair heeft ingericht. Naast deze tijdelijke paviljoens – die herplaatsbaar zijn en flexibel in gebruik - staan er permanente gebouwen, die tijdens mijn bezoek waren ingericht als expositieruimtes. Na de expo krijgen de tijdelijke paviljoens een bestemming op een andere plaats; de permanente gebouwen worden na het evenement ter plaatse omgebouwd tot stadswijk/woonwijk met in totaal 660 woningen. Deze stadswijk moet energieneutraal worden en rijk aan bomen, planten en bloemen.

Van tuinbouw naar audiovisuele inrichting

Juist vanwege het grote belang van “groen” is er in de grote kas, The Green House, veel aandacht voor wat bloemen, planten, groenten en fruit betekenen voor consument en samenleving. Hier maak je kennis met fascinerende innovaties bij het telen van gewassen, zoals verticale tuinbouw en de inzet van drones, robots en sensoren. Nu hebben wij als interieurarchitecten in de audiovisuele branche niet zo veel met tuinbouw en de manier van telen, maar het is wel super inspirerend te zien hoe techniek belangrijke processen ondersteunt en verbetert. Techniek neemt een vlucht… het is niet meer iets dat opvalt en uniek is, maar integraal onderdeel wordt (is) van ons leven. Dit inspireert om techniek meer en meer te integreren in interieur, vormgeving en beleving,

Techniek, innovatie, circulariteit en duurzaamheid

De aandacht voor techniek, innovatie, circulariteit en duurzaamheid sluit 100% aan op wat wij zien in de aanvragen van onze klanten. En wij haken daar op verschillende manieren op in. Bijv. door gebruik te stimuleren boven eigenaarschap (as-a-service), door producten een tweede of zelfs derde leven te geven en door duurzame en gerecyclede materialen toe te passen, zoals mycelium, PET vilt en bamboe. En dat is zowel voor de esthetiek als voor het milieu erg goed.

Als interieurontwerper word ik hier enorm blij van. Die andere manier van kijken naar en het toepassen van materiaal, gericht op flexibiliteit en circulariteit is een enorme inspiratie voor ons als ontwerpers. Dat gaan jullie zeker terugzien in de meubels, interieurs en totaaloplossingen die wij ontwerpen.

Feline Tiggelman

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte