Nieuws

Yealink & Microsoft Teams Rooms | Veel beter wordt het niet

30-12-2022 09:48

Microsoft Teams is één van de grootste en meest gebruikte collaboration platformen ter wereld. Daarmee zeggen we niets nieuws. En je weet ook al (lang) dat er door de nieuwe manier van werken een groeiende behoefte is aan slimme vergaderruimtes, die zijn uitgerust met apparatuur om hybride werkvormen op een gebruiksvriendelijke en intuïtieve manier te ondersteunen. Alles met het doel dat deelnemers zowel fysiek als remote naadloos kunnen aansluiten bij een meeting; zonder gedoe met de apparatuur.

De vraag is alleen: hoe doe je dat dan? Het antwoord is simpel: met de combinatie Microsoft Teams Room(s) & Yealink! One-stop-solutions voor elk type vergaderruimte en iedere toepassing.

Voor elke Microsoft Teams Room een Yealink oplossing

Yealink is sinds 2015 Microsoft Partner en heeft in 2 jaar tijd een compleet Microsoft Teams gecertificeerd productportfolio voor de moderne werkplek en vergaderruimte ontwikkeld. De Microsoft Teams Rooms oplossingen van Yealink worden standaard geleverd met een Teams Touch Panel met de herkenbare Teams interface. Dit draagt bij aan het gebruiksgemak en een snelle adoptie van de apparatuur en stimuleert de directe samenwerking en productiviteit.

Welke oplossing is geschikt voor jouw Microsoft Teams Room?

Om deze vraag te beantwoorden, kijk je naar het formaat én naar de functie van jouw ruimte(s). Er zijn huddle rooms, kleine, medium, grote en XL ruimtes, die worden gebruikt voor uiteenlopende doelen, zoals overleggen, samenwerken, inspireren, brainstormen en trainen. Afhankelijk van het doel van de meeting breng je óf de deelnemers óf juist de sprekers en hun content het meest in beeld. Hoe dan ook, voor elk type ruimte, voor elke groepsgrootte en voor elke toepassing biedt Yealink een breed portfolio Microsoft Teams Rooms oplossingen. Wij adviseren je graag daarover.

Waarom Yealink Microsoft Teams Rooms Hardware?

Een hele goede en begrijpelijke vraag waarop meerdere begrijpelijke en goede antwoorden te geven zijn. We zetten er graag een aantal van voor je op een rijtje:

  • Gebruiksvriendelijk met de herkenbare Teams Interface: via het Teams Touch Panel van Yealink start je meetings met één druk op de knop, zonder gebruik van een laptop, en heb je snel toegang tot de bekende Teams interface. Ook kan ad hoc een deelnemer aan de vergadering worden toegevoegd. Met één druk op de knop deel je content, terwijl je profiteert van HD-geluid & beeld.

  • Nog makkelijker vergaderen met geavanceerde AI-features: ingebouwde Artificial Intelligence (AI) Technology maakt video-vergaderen efficiënter en toegankelijker voor iedereen. In plaats van zich druk te maken over camera-instellingen en audio kunnen gebruikers zich volledig focussen op de inhoud en de deelnemers. Ingebouwde AI-features als Auto-Framing en Speaker Tracking volgen de sprekers en brengen hen automatisch in beeld. Ingebouwde microfoons richten zich specifiek op de persoon die spreekt en Noise Proof technology vermin-dert achtergrondgeluiden, zodat deelnemers zich beter kunnen concentreren op de inhoud.

  • Voorkom dubbele boekingen: het Yealink Room Panel is een room boekingssysteem voor als je beschikt over meerdere vergaderruimtes en gebruik maakt van Microsoft Teams. Het room panel van Yealink biedt een overzicht van de beschikbare vergaderruimtes en voorkomt dubbele boekingen. Daarnaast geeft het hen inzicht wanneer ze op kantoor terecht kunnen voor overleg of juist beter een hybride meeting kunnen inplannen. Het Yealink Room Panel integreert met de Yealink Microsoft Teams Rooms oplossingen. Plan je in Outlook een Teams meeting, dan zie je direct de beschikbaarheid van de verschillende vergaderruimtes. De meeting wordt op het Room Panel bij de ruimte weergegeven. De led indicatoren op het display laten zien of wanneer de ruimte beschikbaar (groen) of bezet (rood) is.

  • Op afstand beheren van devices: met een groei in aantallen devices en (video conferencing) systemen binnen organisaties, groeit ook de behoefte aan eenvoudig en overzichtelijk beheer van deze systemen. Yealink biedt een uitgebreide management tool, waarmee je alle apparatuur binnen één omgeving (op afstand) beheert. Naast controle en inzicht in de status, software versie, locatie van systemen en storingen, is het ook mogelijk om proactief alarmmeldingen te ontvangen.

Benieuwd naar Yealink Microsoft Teams Rooms oplossingen?

Ook Microsoft Teams met Yealink oplossingen integreren in jouw vergaderruimtes? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? BIS|Econocom helpt je graag met advies. Wij zijn geselecteerd partner van Yealink én Microsoft en ons team van consultants adviseert jou graag over de mogelijkheden.

Plan een vrijblijvende demo of adviesgesprek in. Bel: 0180 – 486 777. Of gebruik de contactmogelijkheden rechtsboven.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte