Nieuws

Interview: “De wereld in 2023” met Country Manager Patrick van den Berg

07-02-2023 15:47

Onlangs publiceerde het eindejaarsmagazine van Het Financiële Dagblad een mooi interview met Patrick van den Berg, Country Manager van Econocom Nederland en Managing Director Finance & Administrative van Econocom Group. Patrick deelt zijn visie op hoe je als organisatie succesvol blijft in een veranderende wereld en hoe je kunt innoveren en groeien. Ook als dit gepaard gaat met grote investeringen in technologie. Zijn inzichten wil je niet missen!

Maatwerkoplossingen en dienstverlening

“Wij bieden financiering met toegevoegde waarde. Omdat we meedenken, de implementatie en het onderhoud van digitale projecten van klanten voor onze rekening nemen én ook de financiering verzorgen. Wij weten precies wat we financieren en waarom. En het restwaarderisico ligt bij ons, waarmee we onderscheidend zijn in de markt. Voor onze klanten is het een kwestie van economisch denken. Wij financieren allerlei digitale apparatuur, van klassieke IT tot complete werkplekken, AV- en collaboration oplossingen of selfscan-POS-systemen, maar ook zaken als slimme verlichting”’ .

Audiovisuele services o.b.v. Opex-modellen

“Wat opkomt, is AV-as-a-Service (AVaaS), waarbij we onze AV-services bieden op basis van opex-modellen. We combineren zo onze audiovisuele expertise met onze financiële expertise, waardoor organisaties die willen opschalen alle benodigde apparatuur optimaal kunnen inzetten, zonder deze in eigendom te hebben.” Ook hier ontzorgt Econocom de klant. Dit sluit goed aan bij de veranderende vraag naar werkruimte in het post-covidtijdperk, stelt Van den Berg. “Waar moet een goede werkruimte aan voldoen? Daar horen hoogstaande audiovisuele oplossingen bij, die bijdragen aan de kwaliteit van werken. Dat is voor iedere medewerker en dus ook voor organisaties belangrijk.”

Keuze voor circulariteit en minder e-waste

Econocom financiert overigens meer dan alleen digitale apparatuur. “We denken mee met klanten. Als het om strategische bedrijfsmiddelen gaat, kunnen we daar ook financiering voor opzetten. We nemen de apparatuur aan het eind van de contractperiode vaak terug, geven die een tweede leven of zorgen voor recycling. Zo reduceren klanten hun hoeveelheid e-waste en dragen ze bij aan de circulaire economie.”

Meer weten?

Lees het volledige interview. En je kunt natuurlijk ook contact opnemen voor een vrijblijvend adviesgesprek, waarin wij ingaan op jouw specifieke situatie en uitdagingen.

Bel BIS|Econocom: 0180 – 486777 of gebruik de contactmogelijkheden rechts.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte