Nieuws

Waarom Third Party Maintenance duurzaam én aantrekkelijk is

08-05-2023 11:28

In de afgelopen jaren zijn organisaties zich steeds bewuster geworden van het effect dat de toenemende hoeveelheid e-waste heeft op ons klimaat. Jij zeer waarschijnlijk ook. En jouw organisatie met jou! Naast kostenbesparing wordt er daarom tegenwoordig ook met het oog op duurzaamheid nagedacht over de manier waarop IT-apparatuur langer gebruikt kan worden. Een interessante en aantrekkelijke oplossing hiervoor is Third Party Maintenance (TPM).

Onze collega’s van Econocom Managed Services kunnen hierin veel voor jou betekenen.

Wat is Third Party Maintenance?

TPM houdt in dat een merkonafhankelijke derde partij het onderhoud van de hardware van andere IT fabrikanten/leveranciers verzorgt. TPM wordt voornamelijk toegepast bij datacenter infrastructuren die na de garantieperiode probleemloos nog een aantal jaren extra kunnen draaien. Dat levert grote voordelen op (zie volgende alinea) en is ook nog eens heel praktisch. Het is immers voor veel organisaties lastig het onderhoud bij één fabrikant of leverancier onder te brengen, omdat zij vaak een mix aan hardware A-merken in hun datacenters hebben.

Waarom kiezen bedrijven voor Third Party Maintenance?

Fabrikanten en leveranciers adviseren om elke drie tot vijf jaar de hardware te vervangen, ongeacht of dit ook écht nodig is. Maar… dit is niet duurzaam en kost onnodig veel geld. TPM biedt een veel duurzamere oplossing, waarbij de kwaliteit van TPM vaak beter is dan die van de fabrikant en/of leverancier zelf. Bovendien bespaart het waardevolle grondstoffen, kost het minder energie, is het financieel voordeliger en levert het ook nog een positieve bijdrage aan de vermindering van de hoeveelheid e-waste.

Third Party Maintenance van Econocom Managed Services

Onze collega’s van Econocom Managed Services bieden een duurzame, proactieve support voor álle systemen; ongeacht het merk. Hierdoor is er maar één contract, één factuur en één contactpersoon nodig voor het onderhoud en support van jouw datacenter(s), servers en netwerkomgevingen. Aanvullend biedt Econocom Managed Services ook nog eens inventory management, flexibele contracten met specifieke Service Level Agreements (SLA's), korte responstijden, gegarandeerde reparatietijden, merkonafhankelijke hardware & OS-softwaresupport, service op alle A-merken en een eigen field serviceorganisatie.

Kies ook voor duurzaam, flexibel en voordelig

Wil je ook duurzamer en kostenefficiënter omgaan met je IT-apparatuur? Neem dan contact op met Econocom Managed Services via info.nl@econocom.com of download onze whitepaper voor meer informatie over de voordelen van Third Party Maintenance.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte