Nieuws

Ongeëvenaarde collaboration ervaring dankzij AI-mogelijkheden

04-07-2023 10:53

We weten inmiddels dat hybride werken geen trend of tijdelijke noodgreep is; het is nu een integraal onderdeel van het moderne werklandschap. Maar de transitie naar een hybride werkmodel komt niet zonder uitdagingen. Traditionele kantoren met overwegend vergaderzalen en werkblokken, voldoen niet meer aan de huidige behoeften. Daarnaast verwachten medewerkers een hoge kwaliteit apparatuur en netwerkcapaciteit om op afstand werken zo efficiënt en moeiteloos mogelijk te laten verlopen.

Welke rol kan AI spelen voor het hybride werken?

Generatieve AI kan een enorme rol spelen in het maken van een efficiëntieslag in onze manier van werken. AI stelt organisaties in staat om de uitdagingen van hybride werken het hoofd te bieden, door gaten in kennisdeling te dichten, handmatige processen te stroomlijnen, onnodige vergaderingen te verminderen en ervaringen voor werknemers en klanten te verbeteren. Door gebruik te maken van deze mogelijkheden kunnen we een hoger niveau van productiviteit en samenwerking behalen. Webex is al tientallen jaren geleden begonnen met specifieke AI innovaties en heeft deze geïmplementeerd in hun oplossingen.

Webex’ AI functies overbruggen afstand en tijdgebrek

Een van de uitdagingen bij de overgang naar een hybride model is ervoor te zorgen dat er geen kenniskloof ontstaat tussen verschillende teams of werknemers op afstand. Om werknemers te helpen snellere, beter geïnformeerde beslissingen te nemen, heeft Webex hun eigen generatieve AI-model ontwikkeld dat Natural Language Understanding gebruikt om enorme hoeveelheden informatie in real time te analyseren.

Met "Catch Me Up" kunnen gebruikers snel gemiste interacties in Webex inhalen, zoals vergaderingen, chats, actie-items en vermeldingen daarin. Intelligente vergadernotulen bieden een overzicht van de belangrijkste punten en actiepunten. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om automatisch de belangrijkste elementen van een Webex-vergadering te genereren, de belangrijkste punten eruit te halen en actie-items met eigenaren vast te leggen. Dit is een enorme tijdsbesparing voor deelnemers en mensen die niet aan een vergadering kunnen deelnemen, omdat ze niet meer naar een opname hoeven te luisteren of transcripties hoeven door te nemen.

Videoruimtes centraal in de herinrichting van het kantoor

Wanneer we nadenken over het herdefiniëren van werk en het invoeren van een succesvolle hybride werkbeleid, gaan sommigen ervan uit dat de kantoorcomponent niet hoeft te veranderen. Niets is minder waar. Traditionele kantoren beschikken niet over de nodige middelen om het hybride werken echt goed te ondersteunen. Als gevolg geeft 70% van de facilitaire experts aan de komende drie jaar middelgrote (5-10 personen) ruimtes uit te gaan rusten met kwalitatieve video-oplossingen.

De gloednieuwe Room Bar Pro van Webex speelt in op deze vraag. De Room Bar Pro is een zeer krachtige maar eenvoudig te implementeren videobar die geoptimaliseerd is voor middelgrote ruimtes. Daarnaast ondersteunt de Room Bar Pro de meest geavanceerde AI-mogelijkheden die zijn ingebouwd in het RoomOS-platform, zoals de nieuwe Cinematic Meetings en Meeting Zones. Bovendien geeft de Webex Control Hub inzicht in al je apparatuur, ook van andere producenten, en los je problemen met gesprekken en vergaderingen snel op dankzij de nieuwe ThousandEyes-integratie.

Ontdek de indrukwekkende Room Bar Pro hieronder.

De impact van generatieve AI op ons werklandschap zal zich de komende jaren nog veel verder ontwikkelen. Als we AI omarmen kan dit de efficiëntie en productiviteit van ons werk naar een heel nieuw niveau brengen. Door handmatige taken te automatiseren en de kennisdeling en samenwerking verder te verbeteren kunnen processen worden geoptimaliseerd.

Verder praten over jouw hybride werkomgeving? Wil je meer weten over hybride vergaderen? Neem contact op via 0180 486 777 of gebruik de contactmogelijkheden rechts. Onze adviseurs helpen je graag!

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte