Nieuws

Vier decennia, vijf game changers – Van dozenschuiver naar Global Service Provider

04-09-2023 16:03

Vier decennia BIS liggen achter ons en de ambities voor de toekomst zijn niet minder. Van de verkoop van kassaregistratiesystemen tot Global Service Provider. Daarbij hebben een aantal sociale, economische en technologische ontwikkelingen gezorgd voor vijf game changers.

De 80’s - Van kassaregistratiesystemen naar presentatiesoftware en beamers

In 1983 richt Wim Zwagemaker BIS Bedrijfs Informatie Systemen B.V. op en start vanaf zijn zolderkamer met de verkoop van kassaregistratiesystemen. Als snel volgde de elektronische schrijfmachines, computers, printers en kopieermachines. Maar de echte succesvolle doorbraak vond hij in de presentatiesoftware SlideWrite. Iets wat we nu kunnen zien als een hele verre voorloper van PowerPoint. Deze producten en softwarepakketten waren ongekend populair! Stapels cd-roms met software en pallets met overheadprojectoren verlieten het magazijn.

De 90’s - Van losse producten naar gebruiksklare installaties

In de 90’s neemt Leo Zwagemaker BIS over van zijn vader. In die jaren doet de beamer zijn intrede en bijna overal wordt de overheadprojector vervangen door een data/videoprojector; later gevolgd door de eerste “platte” schermen. De apparatuur wordt niet meer alleen geleverd maar ook zorgvuldig geïnstalleerd door BIS. Met een beamer aan het plafond en een projectiescherm aan de wand beschikken directies over een professionele vergaderopstelling. Ondertussen breidt het assortiment in rap tempo uit en worden installaties steeds professioneler.

De 00’s - De transitie naar System Integrator

In de zero’s veranderde BIS sterk van strategische koers en ontwikkelde zich onder leiding van de Teus Dekker en Jean Pierre Overbeek tot een echte AV & IT System Integrator. Met eigen IT specialisten en interieurarchitecten worden AV en IT echt een onderdeel van de ruimte. Apparatuur wordt beter uit het zicht weggewerkt en stijlvoller geïntegreerd. Beleving en gebruiksvriendelijkheid staan meer dan ooit centraal bij de realisatie van alle presentatie, informatie en communicatie oplossingen.

De 10’s – Services voor bedrijfszekerheid en adoptie

De technologische ontwikkelingen blijven zich in rap tempo ontwikkelen. (Internationaal) samenwerken en het delen van informatie worden steeds verder in het primaire proces geïntegreerd. Om de bedrijfszekerheid zo goed mogelijk te garanderen lanceert BIS een groot aantal services om de gerealiseerde oplossingen te onderhouden en te zorgen voor een goede adoptie door gebruikers. Ook de IT services worden sterk uitgebreid omdat audiovisuele faciliteiten niet meer zonder IT kunnen.

De 20’s - Een toekomst als Service Provider

Doordat we nu onderdeel zijn van de Econocom groep kunnen we organisaties nog veel makkelijker faciliteren in de digitale transformatie. Met meer dan 8.750 medewerkers, actief in 16 landen, hebben we alle vereiste kwaliteiten in huis om de implementatie van grootschalige digitale projecten te waarborgen. Van consultancy, technologisch beheer en financiering van digitale assets, infrastructuur-, applicatie- en business solution services tot projectfinanciering.

Daarbij is de manier waarop we met elkaar samenwerken voorgoed veranderd; evenals de behoefte aan hybride workspace oplossingen. Iets wat we met een global netwerk van AV en IT partners perfect kunnen invullen.

Kortom; vijf grote mijlpalen hebben ons gevormd tot wat nu zijn. Van product leverancier tot Global AV en IT Service Provider. Op naar de komende 40 jaar!

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte