Nieuws

Wie is 40 jaar BIS|Econocom? Terugblik van onze veteranen

04-09-2023 16:10

40 jaar BIS|Econocom… Bereikt met een fantastisch team van specialisten. We blikken terug met een aantal van onze veteranen die door de jaren heen een onschatbare bijdrage hebben geleverd aan het succes van de organisatie. Collega’s Arie Vroedsteijn, Aad Weerheim en Martin de Waard blikken terug op hun tijd bij BIS|Econocom.

Passie, trots en groei: Een blik op 28 jaar bij BIS|Econocom

Arie Vroedsteijn | Maar liefst 28 jaar BIS - en later BIS|Econocom - op de teller. Ik begon als Hoofd van de verkoop binnendienst en ben uiteindelijk doorgegroeid naar Procurement & Logistics Director. Bijna drie decennia heb ik de dynamische evolutie van dit bedrijf van dichtbij meegemaakt.

Bij BIS stond – en staat nog steeds - de klant altijd op nummer 1

Wat me 28 jaar geleden aantrok in de organisatie was de mentaliteit. Ik kwam uit een bedrijf met lange en ingewikkelde offertetrajecten. Bij BIS stond – en staat nog steeds - de klant altijd op nummer 1. Langer dan een dag doen over het aanbieden van een offerte was echt not done. Dat was ook niet moeilijk met een assortiment dat uit maximaal vijftig producten bestond, en presentatieoplossingen die nooit meer dan vijf verschillende producten bevatten.

Van een heel overzichtelijke productrange naar een assortiment met meer dan 10.000 actieve producten

Dat is misschien ook wel de grootste verandering die ik heb gezien. Van een heel overzichtelijke productrange naar een assortiment met meer dan 10.000 actieve producten om hele complexe oplossingen te realiseren. Dat moet natuurlijk goed gestroomlijnd worden, iets dat vanuit mijn rol superleuk en uitdagend is. Technologische vooruitgang, zoals business intelligence tools, hebben mijn werk verrijkt, maar het menselijke aspect blijft cruciaal.

"Groen bloed heb je, of heb je niet"

Wat heeft me bijna drie decennia bij BIS gehouden? Voor mij ligt het geheim van mijn aanhoudende enthousiasme in 'groen bloed' (het oorspronkelijke BIS logo was groen). Dat heb je of dat heb je niet. Ik werk met supermooie producten, in een dynamische branche en ook nog eens met een heel leuk team. Ik maak deel uit van een organisatie die continu blijft evolueren, dat is toch hartstikke mooi!


Een enorme evolutie van technologie en bedrijfscultuur

Martin de Waard | Als ik terugkijk op mijn tijd hier zijn er talloze herinneringen, hoogtepunten en veranderingen die me zijn bijgebleven. Het begon allemaal met een onvergetelijk sollicitatiegesprek, waar ik met een spijkerbroek en oorbel verscheen. Die dag werd ik weggestuurd. Ik kwam de volgende dag terug in een keurig pak, zonder oorbel, en dat was het begin van mijn avontuur bij BIS.

"Wat me weer terugbracht bij BIS is de grote klantenkring en ambitieuze projecten"

Na een decennium bij BIS werd het tijd om mijn horizon te verbreden en heb ik veertien jaar voor verschillende werkgevers gewerkt. Wat mij weer terugbracht bij BIS is de grote klantenkring, ambitieuze projecten en de mogelijkheid om deel uit te maken van een groeiend en vooruitstrevend bedrijf.

Van een hele zakelijke omgeving naar een meer open en informele sfeer

De bedrijfscultuur bij BIS is tijdens mijn afwezigheid geëvolueerd van een hele formele en zakelijke omgeving naar een meer open en informele sfeer. Dit heeft het teamgevoel nog verder versterkt en zorgt ervoor dat we nauwer en effectiever samenwerken. Daarnaast heeft de opkomst van digitale technologieën de manier waarop we communiceren en werken enorm beïnvloed. Waar ik vroeger met een projector en orderblok onder mijn arm naar de klant ging, is nu alles digitaal en waar je ook bent toegankelijk.

Voortdurende ontwikkelingen in de audiovisuele wereld houden me enthousiast

Het behouden van enthousiasme gedurende al die jaren is voor mij grotendeels te danken aan de voortdurende ontwikkelingen in de audiovisuele wereld, die altijd interessant en uitdagend zijn gebleven. Maar het is ook de sterke band met mijn collega's die me energie blijft geven.


Mijn verhaal bij BIS|Econocom: Passie en betrokkenheid

Aad Weerheim | Als ik terugdenk aan mijn allereerste herinnering aan mijn tijd hier bij BIS|Econocom, schiet er meteen een glimlach op mijn gezicht. Tijdens het sollicitatiegesprek met Leo Zwagemaker 28 jaar geleden stond ik voor een belangrijke keuze. Leo wist mij te overtuigen de overstap te maken van het verkopen van kopieermachines naar BIS. Van die keuze heb ik geen moment spijt gehad.

Een betekenisvolle bijdrage aan defensie en gezondheidszorg

Terugkijkend op mijn carrière zijn er veel hoogtepunten waar ik trots op ben. Het uitvoeren van complexe projecten voor defensie en het realiseren van overlegruimtes in de zorgsector, waardoor we indirect bijdragen aan goede zorgverlening, behoren zeker tot de meest memorabele momenten.

De sterke band met relaties is één van mijn grootste motivaties

Wat me heeft gemotiveerd om bijna drie decennia enthousiast mijn rol te blijven uitvoeren zijn de prachtige oplossingen die we bieden, de immense kennis en de expertise binnen de organisatie. Maar vooral het bedienen van klanten waarmee je in de loop der jaren een sterke band hebt opgebouwd. Ook mijn vrouw heeft hierin een belangrijke rol gespeeld, doordat zij ook commercieel gedreven is zijn we elkaars klankbord en begrijpen we de uitdagingen van elkaars werk.

Blijf je altijd ontwikkelen en sta stil bij successen

Een van de belangrijkste lessen die ik heb geleerd tijdens mijn tijd bij BIS|Econocom is het belang van aandacht geven aan de juiste dingen. Het is essentieel om een strakke planning voor jezelf te hebben en constant te blijven leren. Maar wat ik het meest waardeer, is het vieren van successen met het team, gewoon met een kopje koffie erbij. Het zijn die kleine momenten die het verschil maken.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte