Nieuws

Maak cash vrij om te groeien met onze sale-and-lease back

04-10-2023 11:00

We zeilen momenteel door economisch lastige tijden. Forse tegenwind stelt veel organisaties voor lastige uitdagingen. De vraag die veel bestuurders bezighoudt is: hoe houden we onze organisatie levensvatbaar en zorgen we voor toegevoegde waarde? Nu en in de toekomst? En hoe komen we aan het geld om de noodzakelijke investeringen te doen? Eén van de antwoorden? Met sale-and-lease back van BIS|Econocom!

Broodnodige optimalisaties en investeringsruimte

Door stijgende loonkosten, hogere energielasten, toenemende grondstofprijzen, brandstofkosten etc. én dalende omzetvolumes komen marges onder druk en hebben meer en meer organisaties moeite om het hoofd boven water te houden. Zeker als daar nog uitgestelde betalingen door klanten bij komen. Veel financiële experts zijn het erover eens… het gebrek aan cash wordt voor veel ondernemers en bestuurders een absolute issue om optimalisatie(s) door te voeren en broodnodige investeringen te doen.

AV-as-a-Service en sale-and-lease back

Maar… hoe zorg je dan voor voldoende cash? Eén van de mogelijkheden is om de AV-technologie as a service af te nemen, waarbij je alleen nog maar betaalt voor gebruik en niet meer voor bezit. Een andere, aanvullende, mogelijkheid is om vastzittend kapitaal te mobiliseren door je AV & IT oplossingen aan ons te verkopen en vervolgens “terug te leasen”. Moet je eigenaar blijven van alle activa op de balans? Is eigendom wel de beste optie in deze tijden? Of biedt het creëren van liquiditeit op dit moment meer toegevoegde waarde?

Houd wat je hebt en krijg meer

Met sale-and-lease back hoef je niets aan je infrastructuur te veranderen. Je houdt wat je hebt. BIS|Econocom neemt je apparatuur en eventuele aanverwante zaken over tegen de boekwaarde en jij kunt de apparatuur gewoon gebruiken voor een vast bedrag per maand. Het vrijgekomen kapitaal kun je gebruiken voor je core business of voor nieuwe investeringen in technologie, innovatie, productie, personeel en/of marketing.

Sale & Lease Back in de praktijk

  • Je wilt direct liquiditeit creëren
  • Je wilt verouderde apparatuur vervangen, maar hebt onvoldoende financieringsruimte
  • Je wilt minder activa en uitstaande schuld op je balans

Meer informatie? Direct profiteren?

Wil je meer weten? Lezen over extra voordelen en over onze aanpak? Ga naar deze pagina’s in onze website. Maar je kunt ons ook bellen: 0180 - 486 777 of de contactmogelijkheden rechts gebruiken.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte