Referenties

RTBF

Videowall, raadzaal

De Belgische nationale televisiezender RTBF is met BIS een samenwerking aangegaan om één van hun opname studio’s volledig te vernieuwen. De nieuwe studio moest het parade paard van de franstalige nationale omroep worden. De opzet was om de studio zo flexibel mogelijk te maken zodat deze gebruikt kan worden voor verschillende uitzendingen en toch steeds een aangepaste sfeer kan creeren. BIS heeft daarom een mobiele videowall ontworpen van maar liefst 39 professionele 55” Samsung LED schermen. De schermen werden gemonteerd op een circulaire rail van 8 meter diamater in 3 modules van 3x3 en 2 modules van 2x3. Deze modules kunnen op de rails verrold worden om zo 1 grote of verschillende kleinere walls te kunnen maken. De videowall werd voor het eerst gebruikt tijdens de uitzendingen voor EURO 2012. Belangrijke projecten waar dit stukje technologie ingezet zal worden zijn de uitzendingen van de Olympische Spelen in Londen, de verkiezingen in oktober en vanaf september de wekelijkse sport- en actualiteitsuitzendingen.

Videowall, raadzaal

Om deze videowall te maken gebruikte BIS de Samsung UD55A LED monitor die speciaal ontworpen is voor intensief Videowall gebruik. Deze LFD’s blinken uit in het leveren van de grootste en scherpste beelden met zo min mogelijk beeldverlies door de superdunne rand. Wanneer de Videowall opgebouwd staat, is de bezel-to-bezel breedte slechts 5,5 mm, waardoor er een bijna naadloze Videowall ontstaat.

Videowall, raadzaal

Uiteraard draait deze prachtige hardware op zeer efficiënte en stabiele software. De aansturing van deze Videowall gebeurt via een dedicated Crestron controller die BIS op maat heeft geconfigureerd zodat de gebruiker met één druk op de knop de aangepaste setting kan oproepen in functie van de wisselende set-ups.

BIS is zeer trots om dit project toe te voegen aan het portfolio.

Videowall, raadzaal

Ga terug naar het referentieoverzicht.

Gratis advies over Referenties? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte