Referenties

Leids Universitair Medisch Centrum

“Doordat wij nu probleemloos artsen en verpleegkundigen bij belangrijke operaties kunnen laten meekijken, verhogen we de kwaliteit van onze patiëntenzorg op de afdeling Hartziekten. Uiteraard willen wij onze patiënten en hun familie de beste zorgverlening bieden. BIS heeft hieraan een belangrijke bijdrage geleverd door de benodigde audiovisuele oplossingen naar volle tevredenheid bij ons te realiseren.” - LUMC

Het LUMC leidt artsen, gespecialiseerde zorgverleners en onderzoekers op om bij te dragen aan een goede gezondheidszorg. Voor de artsenopleiding heeft het LUMC bij BIS aangeklopt om vijf hartkatheterisatiekamers aan te sluiten op een meekijkruimte. In deze meekijkruimte worden de beelden uit de hartkatheterisatiekamers op een projectiescherm getoond.

In de hartkatheterisatiekamers zijn BIS VisionWalls geplaatst. Een VisionWall is een voorzetwand met geïntegreerd LCD-scherm, waarbij de bekabeling en randapparatuur achter de wand is weggewerkt. De LCD-schermen tonen de beelden die de camera’s maken in de hartkatheterisatiekamers. Deze zelfde beelden worden ook naar de meekijkruimte doorgestuurd en daar geprojecteerd.

Digitale Operatiekamer LUMC Meekijkruimte LUMC

De signalen reizen via glasvezel naar de meekijkruimte. Daardoor is het signaal galvanisch gescheiden en ontstaat er geen gevaar voor de patiënt. Ook zijn enkele vergaderruimtes ingericht met een Full HD (touch-)scherm en comfortabel vergadermeubilair. Via de AMX-bedieningssystemen kan men centraal alle apparatuur in één ruimte bedienen.

De gerealiseerde oplossingen zijn dagelijks in gebruik en hebben al meer dan eens bewezen een belangrijke rol te spelen bij de scholing van toekomstige cardiologen en gespecialiseerde verpleegkundigen.

Ontdek bij BIS Health Care welke oplossingen BIS voor de gezondheidszorg heeft.

Ga terug naar het referentieoverzicht.

Gratis advies over Referenties? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte