Referenties

FOD Sociale Zekerheid

BIS vergaderruimte

BIS was verantwoordelijk voor de audiovisuele inrichting van diverse zalen. De ontvangst- en netwerkruimte werd uitgerust met een multifunctionele AV installatie, klaar voor diverse doeleinden. Via een 2x2 Samsung Videowall (elk scherm meet 55”) kunnen sfeerbeelden en presentaties getoond worden. Er werd tevens een geluidsinstallatie voor achtergrondmuziek geplaatst. Deze krachtige BOSE installatie werd via inbouw luidsprekers in het verlaagd plafond netjes ingewerkt. Het kloppend hart van deze zaal bestaat uit Crestron hardware, er is een bedieningspaneel waarbij men via een touch screen volledige controle krijgt over gordijnen, licht, geluid en de LED Videowall. Onze ervaring leert ons dat een installatie pas succesvol is als het bedieningsgemak gegarandeerd wordt zodat de gebruiker (zonder voorkennis) de volledige installatie kan bedienen. Op deze manier wordt de welgekende drempelvrees weggenomen. Daarom stelden wij in deze situatie een bedieningssysteem met touch screen voor. Deze manier van werken hebben we doorgetrokken naar het volledige project.

BIS vergaderruimte

In een vergaderzaal voor ongeveer 14 personen hebben we een multifunctionele AV installatie opgebouwd. Deze bestaat oa. uit een breedbeeld projector (Hitachi CP WX8240) met plafondbeugel, een groot breedbeeld manueel projectiescherm met 16:10 aspect ratio en tot slot een centraal bedieningssysteem voor de sturing van het AV gebeuren alsook de verlichting.

BIS videowall

In de boekenzaal werden twee projectoren met breedbeeld WUXGA (1920 x 1200) resolutie voorzien zodat er steeds een stabiele beeldweergave mogelijk is. Deze projectoren (Hitachi CPWUX 645N) zijn via twee afzonderlijke plafondliften in het verlaagd plafond gemonteerd volgens de regels van de kunst. Door de lensshift wordt een optimale beeldweergave bekomen. Er werd gekozen voor inbouwprojectieschermen zodat er steeds een subtiele opberging mogelijk is.

BIS vergaderruimte

De ruimte voor medische expertise en sociale dienst biedt plaats aan 25 personen. Ook hier kozen we voor een breedbeeld projector (Hitachi CPWUX 645N) met WUXGA resolutie aan een plafondbeugel, een breedbeeld projectiescherm en een centraal bedieningssysteem. De lesgever of spreker beschikt in deze ruimte over een SMART Sympodium waarmee hij of zij aantekeningen kan maken op een comfortabel touch scherm. Vervolgens kunnen de gasten alles nauwgezet mee volgen op de projectie. (inclusief kanttekeningen en extra opmerkingen)

BIS vergaderruimte

De rode draad in het volledige project is Crestron Digital Media, synoniem voor hoogwaardige infrastructuur om signalen te distribueren en te bedienen. BIS richtte hiervoor een 19” rack in, volledig op maat van de klant. Er was behoefte aan een preview functie ter controle van alle uitgestuurde multimedia. Ook vermeldenswaardig is de mogelijkheid om beeld & geluid op een makkelijke manier van op de Ipad of Iphone onmiddellijk te streamen naar de installatie. Bijpassende dockingstations werden in de muur ingebouwd.

Via deze weg willen we graag het FOD bedanken voor de goede coördinatie alsook voor de aangename samenwerking met de bestaande meubelleverancier voor de integratie van ons AV materiaal.

Ga terug naar het referentieoverzicht.

Gratis advies over Referenties? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte