Referenties

Haga Ziekenhuis Den Haag


Na al meerdere malen succesvol te hebben samengewerkt, vroeg het Haga aan BIS ook de realisatie en audiovisuele totaalinrichting van het geavanceerde en multifunctionele auditorium - dat werd ontworpen in samenwerking met Architecten aan de Maas – voor zijn rekening te nemen. Compleet met high-end projectie, geluidsversterking, theaterverlichting, podium en centrale regieruimte. Een opdracht, die door BIS met beide handen is aangepakt en succesvol is afgerond.

Belangrijk element in de ruimte is de katheder. Deze katheder is speciaal door BIS ontworpen, past perfect in het geheel van het auditorium en biedt ruimte aan de nodige audiovisuele apparatuur. Bovenop de katheder zijn twee meekijkmonitoren met in het midden een Crestron control panel ingebouwd. De presentator ziet op de twee monitoren altijd het beeld dat het publiek ziet via de projector. De katheder is tevens voorzien van een microfoon, een ingebouwd toetsenbord en vaste presentatie PC, moderne aansluitmogelijkheden en uit het zicht weggewerkte wielen voor optimale mobiliteit.

Centraal onderdeel van de audiovisuele infrastructuur is de Digital Media oplossing van Crestron, waardoor alle apparatuur op elkaar is aangesloten en waarmee – via het ingebouwde control panel - de apparatuur en verlichting bediend kunnen worden. Crestron is een van de grootste producenten van geavanceerde audiovisuele bediening- en automatiseringssystemen ter wereld en de systemen kenmerken zich door hun hoge kwaliteit en gebruikersgemak. In het Haga auditorium zijn meerdere instellingen in het Crestron systeem voorgeprogrammeerd (presets), waardoor de bediening voor alle gebruikers eenvoudig en laagdrempelig is. In één aanraking van het touch panel schakelen de projectoren aan of uit, start de blu-ray speler of wordt van inputbron gewisseld. Maar het is evengoed mogelijk om het volume te regelen of de lichten te dimmen.

Voor het publiek worden presentaties via twee Christie 3-chip DLP projectoren weergegeven. Deze projectoren hebben een lichtsterkte van maar liefst 10.000 ANSI Lumen, waardoor de weergave van de beelden kraakhelder, natuurgetrouw en vol detail is; ondanks de grootte van de zaal. Door de dubbele lampintegratie blijven de projectoren gewoon functioneren wanneer één van de lampen kapot gaat, zodat niemand hier tijdens een presentatie last van ondervindt.

Erg grote ruimtes stellen specifieke eisen aan een geluidsinstallatie vanwege de weerkaatsing van het geluid. Daarom is het Haga auditorium voorzien van speciale audioapparatuur waarmee de geluidsweerkaatsing via vloer en plafond aanzienlijk is verminderd. Omdat het auditorium voor veel doeleinden wordt ingezet, zijn er voorin de zaal twee audio-aansluitpunten gemonteerd. Op deze aansluitpunten kan eenvoudig een audio installatie van derden worden aangesloten, bijvoorbeeld muziekinstrumenten, aanvullende microfoons, maar ook een iPod of andere muziekbron.

In de Regieruimte zijn twee monitoren geplaatst die hetzelfde beeld als de projectoren weergeven, zodat de “regiemedewerker” goed het overzicht behoudt van hetgeen wordt geprojecteerd. Een derde monitor heeft een preview functionaliteit, zodat content van een PC en/of Blu-ray speler alvast klaargezet kan worden voor een volgende presentatie. De Regieruimte beschikt ook over een Crestron control panel, met een nog uitgebreidere functionaliteit dan die in de katheder.

Bij een forumopstelling is uiteraard ook goede spraakversterking gewenst. Ideaal hiervoor is het door BIS gerealiseerde discussiesysteem met aan elkaar te koppelen microfoonposten. Op de posten is een aan/uit knop beschikbaar, zodat alleen de microfoon “open staat” van degene die aan het woord is. De camera’s in het auditorium registreren alle beelden voor digitale archivering of uitkoppeling naar de foyer of IPTV, waar men live kan volgen wat er in het auditorium gebeurt.

Tot slot is het auditorium met behulp van een truss professioneel ingericht met energiezuinige en onderhoudsvrije LED schijnwerpers voor een professionele en krachtige lichtweergave en de mogelijkheid om mensen of gebeurtenissen “uit te lichten”. Verder is de foyer voorzien van vier BOSE luidsprekers die onopvallend in het plafond zijn ingebouwd. De bediening in de foyer gebeurt via een vrij programmeerbaar knoppenpaneel.

Met dit zeer compleet ingerichte auditorium kan het Haga Ziekenhuis de toekomst met veel vertrouwen tegemoet treden! BIS voelt zich bevoorrecht ook dit project voor het Haagse Haga Ziekenhuis te mogen realiseren.

Gratis advies over Referenties? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte