Referenties

LRCB


Ontwerp en realisatie hand in hand - BIS richt complete verdiepingsvloer in bij het LRCB

Het Landelijk Referentie Centrum voor Bevolkingsonderzoek (LRCB) is een kennisorganisatie, waar experts toezien op, en een bijdrage leveren aan, de optimale medisch-inhoudelijke en fysisch-technische kwaliteit van bevolkingsonderzoeken. Aangezien het LRCB de expert organisatie is op het gebied van beelddiagnostiek, willen we ook de beste voorzieningen voor trainingen en kwaliteitsaudits hebben. Toen in 2012 duidelijk werd dat we op zoek moesten naar een nieuwe locatie hebben we Maurits Leesberg van Leesberg Adviseurs ingeschakeld. Zijn rol was het om ons te adviseren en te begeleiden bij het vinden en inrichten van een nieuwe locatie.

Nadat we een geschikte locatie gevonden hadden zijn we gezamenlijk op zoek gegaan naar een bedrijf dat expertise heeft in het projecteren en presenteren van medische beelden. We kwamen bij BIS uit en wat onze keuze zeer beïnvloed heeft is dat zij ook het totaalconcept van de inrichting konden uitvoeren. Van ontwerp tot realisatie met een goede sensitiviteit voor wat voor ons belangrijk is. Om met name de mammografiebeelden goed te kunnen beoordelen moeten de ruimten aan strenge eisen voldoen. Een verduisteringsplan, indirecte verlichting, een koppeling tussen een werkstation en een presentatiescherm, een koppeling tussen twee ruimten van de presentatieschermen voorzien van geluid. Daarnaast moesten diverse ruimten geschakeld kunnen worden voor multifunctioneel gebruik.

Steeds opnieuw is gebleken dat ontwerp en realisatie hand in hand gaan. Het is verbluffend om te zien hoe de ontwerpschetsen overeenkomen met de realisatie.

Van een volledig kale verdieping is er nu een werkomgeving gecreëerd waar medewerkers prima kunnen werken, waar cursisten een goed gefaciliteerde opleiding kunnen volgen en waar kwaliteit audits gehouden kunnen worden onder de meest optimale omstandigheden.

Dit is tot stand gekomen door een goede samenwerking met de ontwerper Nicoline van Egmond en de projectleider Waltram van Vliet van BIS, de huisvestingsadviseur Maurits Leesberg en de medewerkers van het LRCB.

Misschien kan ik mijn oordeel het beste weergeven door mijn trotse gevoel over de nieuwe locatie van het LRCB en het feit dat ik BIS zou aanbevelen als totaalinrichter.

Piet van Kalken, CEO LRCB

Ga terug naar het referentieoverzicht.

Gratis advies over Referenties? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte