Referenties

Prysmian Group


De groei van onze organisatie, de toename van onze (inter)nationale contacten en de alsmaar uitbreidende innovatieve, technische mogelijkheden zorgden ervoor dat wij meer en meer de wens kregen om onze boardroom te upgraden. Wij gaven BIS de opdracht een stijlvolle ruimte te realiseren waarin alle apparatuur en meubilair in dienst staat van de effectiviteit van onze vergaderingen. Aan die opdracht heeft BIS op aansprekende wijze invulling gegeven - Prysmian Group.

Wereldleider in de kabelindustrie voor de energie- en telecombranche

Met meer dan honderd jaar ervaring is Prysmian Group wereldleider in de kabelindustrie voor de energie- en telecombranche. Prysmian Group levert energietransmissiekabels en –systemen voor uiteenlopende industriële sectoren en midden- en laagspanningskabels voor bouw en infrastructuur. Tevens levert Prysmian Group kabels en accessoires voor stem-, video- en datatransmissie, evenals een uitgebreid assortiment glasvezel- en koperkabels en connectiviteitssystemen.

Upgrade van boardroom met een gebruiksvriendelijke videoconference oplossing

Om frequenter en sneller te kunnen vergaderen en overleggen met wereldwijd verspreide collega’s, opdrachtgevers en leveranciers, wilde Prysmian de boardroom in Delft laten upgraden met een gebruikersvriendelijke, kwaliteitsvolle videoconference oplossing. Om aan alle wensen en eisen van Prysmian te voldoen, heeft BIS een geavanceerde totaaloplossing van Polycom geadviseerd. De Polycom RealPresence Group is een uniek videoconferencesysteem waarmee met zes partijen tegelijk een videocall opgezet kan worden. Zo kan een vergadering met meerdere gesprekspartners vanaf meerdere locaties tegelijk gevoerd worden. Op twee 65 inch LED monitoren worden de deelnemers realistisch weergegeven. Daarbij is het mogelijk om via deze videoconference oplossing belangrijke informatie (content) visueel met de andere deelnemers te delen.

Dubbele camera om automatisch en naadloos te schakelen tussen de actieve spreker en de rest van de deelnemers

Door de combinatie van een dubbele camera met geavanceerde microfoons (de Polycom Eagle Eye Director) is het mogelijk om automatisch en naadloos te schakelen tussen de actieve spreker en de rest van de deelnemers. De camera wordt volautomatisch in de juiste positie gebracht, zodat de vergaderpartners zich kunnen concentreren op de meeting en zich tijdens de gesprekken niet bezig hoeven te houden met instellingen, zoomen of bediening van het systeem. Dit geeft focus, draagt bij aan de effectiviteit van de vergadering en bovendien voelt het gesprek veel natuurlijker aan.

Zeer eenvoudig te gebruiken. Ook door niet technische mensen

Het gehele Polycom RealPresence systeem wordt bediend via de Polycom Touch Control. Dit aanraakgevoelige bedieningspaneel biedt de gebruiker simpele navigatie om collega’s te vinden, een videocall te starten en content te delen. Aanvullend maakt de unieke Polycom SmartPairing technology het eenvoudig mogelijk om ook met een Apple iPad een videocall te starten en bedienen. Dit alles maakt deze Polycom totaaloplossing zeer makkelijk in gebruik. Zelfs gebruikers die voor het eerst kennis maken met videoconferencing kunnen er direct mee aan de slag.

Speciaal ontworpen tafel voor optimale zichtlijnen en de juiste reflectiewaarde

De voor de Prysmian boardroom speciaal ontworpen videoconference tafel is het vermelden waard. Door de BIS interieurarchitect is veel aandacht besteed aan de vorm en materialisering. De vorm van de tafel is zo ontworpen dat de iedere deelnemer optimaal zicht heeft op de LED schermen en tegelijkertijd zeer goed in beeld gebracht kan worden door de videoconference camera’s. Het materiaal van het tafelblad heeft precies de juiste reflectiewaarde om ervoor te zorgen dat de deelnemers er heel natuurlijk uitzien en er geen sprake is van overbelichting of ongewenste schaduwen. De in het tafelblad weggewerkte aansluitpunten en stroomvoorziening maken in combinatie met het geïntegreerde systeem voor kabelmanagement deze tafel een echte VisionTable; een tafel met visie!

Draadloos presenteren vanaf ieder type device

Overigens wilde Prysmian meer dan alleen kunnen videoconferencen. BIS kreeg ook de opdracht om te zorgen voor de juiste infrastructuur om draadloos te kunnen presenteren en om iedere deelnemer de mogelijkheid te geven eenvoudig en snel zijn of haar content draadloos met de andere deelnemers te delen. Om dit te realiseren is door BIS de Barco Clickshare geïnstalleerd, waarmee met (letterlijk!) één druk op de knop content vanaf mobiele apparaten naar het centrale systeem gestuurd wordt. Een usb-knop in de laptop, of de Clickshare app op tablet of smartphone verbindt het apparaat met het Clickshare systeem. Zo kan ieder zijn eigen documenten, foto’s, video’s, etc. eenvoudig met de andere partijen delen.

Alle apparatuur netjes weggewerkt in een speciaal ontworpen voorzetwand

Om de ruimte echt helemaal af te maken en een stijlvolle, hoogwaardige uitstraling te geven, heeft BIS de LED schermen, videoconference camera’s en alle randapparatuur geïntegreerd in een fraaie BIS VisionWall, onderdeel van de in eigen huis ontworpen BIS VisionLine. Leuk om te vermelden is dat deze VisionWall door BIS aan de linker- en rechterzijde is uitgebreid. Links met opbergruimte en rechts met een complete koelkast.

Optimale bezetting van de ruimte door slim boekingssysteem

Tot slot is aan de buitenzijde van de boardroom een Evoko Room Manager geïnstalleerd. Met dit roommanagement systeem kan de ruimte via Outlook of andere agenda-programma’s worden geboekt. Op het LED schermpje bij de ruimte wordt aangegeven of de ruimte beschikbaar is en kan een vergadering ad hoc geboekt, geannuleerd of verlengd worden.

BIS ervaart het als een voorrecht dit prachtige Prysmian project te hebben mogen realiseren. Wij willen alle betrokken hartelijk danken voor het vertrouwen en de samenwerking én de medewerkers goede, inspirerende en efficiënte vergaderuren in deze fantastische ruimte toewensen.

Ga terug naar het referentieoverzicht.

Gratis advies over Referenties? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte

Uw ruimte

Boardroom
Boardroom

Functionaliteit en esthetiek gaan hand in hand

lees meer
Videoconference-ruimte
Videoconference-ruimte

Grenzeloos vergaderen in de perfecte videoconferenceruimte

lees meer
meer ruimtes

Nieuws

IPTV voor zorginstellingen; informatieve applicaties met entertainment

IPTV voor zorginstellingen; informatieve applicaties met entertainment

Een knallend eindejaarsevent; live of remote? Event Rental regelt het!

Een knallend eindejaarsevent; live of remote? Event Rental regelt het!

Stimuleer jouw creatieve (groeps)proces met de Samsung FLiP

Stimuleer jouw creatieve (groeps)proces met de Samsung FLiP

nieuws