Referenties

Koning Willem I College


Realisatie van een dynamisch bewegwijzeringsysteem

BIS realiseerde een dynamisch bewegwijzeringsysteem dat volledig voldoet aan onze eisen van automatisering, gebruiksvriendelijkheid en centraal beheer, waarmee niet alleen de juiste route-informatie op aansprekende wijze wordt getoond, maar waarmee ook andere informatie kan worden gedeeld met studenten, personeel en bezoekers. – Koning Willem I College

Over Koning Willem 1 College

Het Koning Willem I College is een vooruitstrevend Regionaal Onderwijs Centrum (roc) in 's-Hertogenbosch, voor middelbaar beroepsonderwijs, vervolgonderwijs en educatie. Naast de twee grote campussen in ’s-Hertogenbosch heeft het Koning Willem I College vier locaties in o.a. Rosmalen en Oss. Op dit toonaangevende college worden zo’n 200 opleidingen gegeven aan bijna 13.000 studenten. In totaal werken zo’n 1150 medewerkers bij het Koning Willem I College.

Behoefte aan slim systeem voor bewegwijzering

Vanwege de grote aantallen studenten en medewerkers, opleidingen en leslokalen kende het Koning Willem I College een forse en arbeidsintensieve uitdaging om studenten, personeel en bezoekers op het juiste moment te routeren naar de juiste locatie. Juist daarom ontstond een grote behoefte aan een slim systeem voor bewegwijzering. Een van de belangrijkste eisen was daarbij wel dat het de te realiseren oplossing volledig geautomatiseerd moest worden en dynamisch inzetbaar zou zijn.

32 informatieschermen binnen en 8 displays buiten de school

BIS is na diverse gesprekken geselecteerd om deze prachtige opdracht uit te voeren. Het gehele systeem is gebaseerd op de BIS ID digital signage oplossing en bestaat uit 32 indoor LCD/LED schermen, die op strategische locaties zijn geplaatst en niet minder dan 8 outdoor LCD schermen, die in geconditioneerde kasten op diverse parkeerplaatsen rondom het hoofdgebouw gepositioneerd zijn. Het weergeven van locaties, zalen etc. en de daarbij behorende route-informatie (pijlen en symbolen) kan simpel, snel en safe worden verzorgd vanuit de remote toegankelijke BIS ID software voor digital signage.

Multifunctioneel, dynamisch digitaal informatiesysteem

Het mooie van de door BIS gerealiseerde oplossing is dat naast de route-informatie op de schermen allerlei andere informatie getoond kan worden, waarmee een multifunctioneel, dynamisch digitaal informatiesysteem is gecreëerd. Mededelingen, weer, verkeer en treintijden zijn enkele voorbeelden van de soorten informatie die via het systeem worden verspreid. Leuk om nog vermelden is dat ook het ontwerp van de scherminhoud (content) door BIS is verzorgd. Voor dit laatste heeft BIS een gespecialiseerde digital productions afdeling.

Fraai gevisualiseerde informatieweergave

Al met al is door BIS een dynamisch bewegwijzeringsysteem gerealiseerd dat voldoet aan de eisen van automatisering, gebruiksvriendelijkheid en centraal beheer, waarmee niet alleen de juiste route-informatie op aansprekende wijze wordt getoond, maar waarin ook de afdeling communicatie op fraai gevisualiseerde wijze belangrijke informatie kan delen met studenten, personeel en bezoekers.

Ga terug naar het referentieoverzicht.

Gratis advies over Referenties? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte

Uw ruimte

Auditorium & Collegezaal
Auditorium & Collegezaal

Krachtig en overtuigend presenteren in uw auditorium of collegezaal

lees meer
Klaslokaal
Klaslokaal

Audiovisuele oplossingen met grote meerwaarde voor het klaslokaal

lees meer
Trainingsruimte
Trainingsruimte

Trainingsruimte voor personeel, studenten en klanten

lees meer
Ontvangstbalie
Ontvangstbalie

Informeer en vermaak wachtende bezoekers

lees meer
meer ruimtes

Nieuws

IPTV voor zorginstellingen; informatieve applicaties met entertainment

IPTV voor zorginstellingen; informatieve applicaties met entertainment

Een knallend eindejaarsevent; live of remote? Event Rental regelt het!

Een knallend eindejaarsevent; live of remote? Event Rental regelt het!

Stimuleer jouw creatieve (groeps)proces met de Samsung FLiP

Stimuleer jouw creatieve (groeps)proces met de Samsung FLiP

nieuws