Referenties

Indrukwekkende Outdoor LED mast

Aan de horizon van Rotterdam, langs de Maas, torent een 3-zijdige LED wall tussen de kantoorgebouwen omhoog. De LED walls met 297 LED modules zijn op een hoogte van maar liefst 40 meter geplaatst. Het grote voordeel van LED walls is dat er niet steeds nieuwe doeken gedrukt hoeven te worden, de content wordt gewoon digitaal aangepast! Sneller, goedkoper en beter voor het milieu!

Bij de start van de opdracht bleek al dat dit een zeer uniek en imposant project zou worden. De drie LED schermen beslaan een oppervlakte van bijna 300 m2 en is daarmee de grootste outdoor reclame toepassing in Nederland. De 16mm DIP LED’s met remote content management en monitoring maken dit project tot een absoluut unicum in zijn klasse.

De A-merk LED modules zijn in China geselecteerd om aan de Nederlandse kwaliteitseisen en weersbestendigheid te voldoen. Om de kwaliteit en het eindresultaat te waarborgen is er in de fabriek in China een Factory Acceptance Test gedaan. Na de productie van de LED’s in China zijn deze op drie 40-voet zeecontainers naar Nederland verscheept.

BIS LED toren bij Van Brienenoordbrug Rotterdam

Omdat aan de bestaande reclamemast geen LED’s gemonteerd konden worden, moest de gehele staalconstructie (de kop) worden afgebroken. De nieuwe constructie is op maat geproduceerd door onze partner SMA, om de LED modules hieraan te kunnen monteren. Vervolgens moest eerst de nieuwe staalcontructie aan de mast gemonteerd worden en daarna de 297 LED’s. Dit installeren op 40 meter hoogte brengt uiteraard de nodige uitdagingen en risico’s met zich mee.

Dankzij onze VCA-gecertificeerde en goed getrainde monteurs hebben we dit project veilig en binnen de planning gerealiseerd. Een unieke prestatie waar we met het hele bedrijf hard voor hebben gewerkt. We zijn dan ook erg trots op het resultaat.

Gratis advies over Referenties? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte