Referenties

Randstad


Good to know you


Vanuit een centrale positie op de arbeidsmarkt heeft Randstad een veel knowhow opgebouwd. Rond die kern hebben ze zich ontwikkeld tot een allround dienstverlener op het gebied van human resources. Randstad biedt een dienstenpakket dat een personeelsafdeling kan ontlasten, adviseren, stroomlijnen en optimaliseren.

In 2015 heeft BIS het audiovisuele stuk bij de verhuizing naar een nieuw kantoorgebouw in goede banen kunnen leiden. De uitdaging was groot, aangezien het pand beschikt over acht verdiepingen met ruimtes met diverse gebruikersdoelen.

Digital Signage


Communicatie naar het personeel is uiteraard van groot belang, ook bij Randstad. Via 18 displays verspreid over de afdelingen blijft iedereen op de hoogte van wat er leeft op en buiten de werkvloer. Elke afdeling kan individueel content posten, maar tegelijk kan er ook centraal nieuws naar alle schermen gepusht worden. De look & feel van de content werd tevens door BIS verzorgd, de opmaak van diverse templates sluit dan ook naadloos aan bij de huisstijl van Randstad. Er zijn diverse datakoppelingen gemaakt zodat een groot deel van de informatie automatisch up-to-date blijft.

Meeting Bubbels


Flexwerken wordt sterk gepromoot bij onze opdrachtgever, via 18 bubbels kunnen korte adhoc vergaderingen geboekt worden. Elke zaal is uitgerust met een 55” Samsung Professional Display, een Barco Clickshare unit en een Crestron knoppenpaneel type MPC-M5. Deze MPC staat in verbinding met het netwerk zodat deze centraal beheerd worden via Crestron Roomview, waardoor het overzicht eenvoudig bewaard kan worden. De bewegings- en geluidsmelders zorgen ervoor dat alles automatisch wordt uitgeschakeld zodra de laatste persoon de vergaderruimte verlaten heeft. De Barco Clickshare unit zorgt ervoor dat het beeld van de laptops en tablets van gebruikers draadloos gedeeld kunnen worden met het vergaderscherm.

Meeting rooms voor 16 personen


Voor de grote zalen werd gekozen voor 65” tot 84” professionele aanraakschermen van Samsung en Legamaster. Het gebouw beschikt over veel daglicht dus hier werd bewust niet gekozen voor grootbeeldprojectie. De aansturing (bronselectie, volume van audio, videocalls opzetten, …) van alle grote zalen gaat via een Crestron CP3N control processor, de gebruiker kan deze intuïtief aansturen met een Crestron touchpanel. De audio wordt op zijn beurt weergegeven met diverse BOSE inbouwluidsprekers. Het geheel werd door BIS netjes geïntegreerd in een strakke en makkelijk te onderhouden voorzetwand.

Refter


De ‘refter’ is misschien wel de meest veelzijdige ruimte in dit project. Verschillende displays geven content weer afkomstig van het digital signage systeem, maar kunnen ook content van andere mediabronnen weergeven. Tijdens de middagpauze wordt aangepaste content weergeven. Digitale TV kijken of een connectie met een willekeurige pc maken behoren ook tot de mogelijkheden. Daarnaast is een duale projectie voorzien zodat grote groepen comfortabel presentaties kunnen bijwonen.

De rode draad


Alle grote meeting rooms kunnen uiteraard individueel worden gebruikt. Randstad wenste echter een ‘link’ om deze zalen digitaal met elkaar te verbinden. Omwille van deze eis was de keuze voor SVSi dan ook logisch. Deze IP-gebaseerde technologie is uniek in het leveren van de beste video- en audiokwaliteit over elk mogelijk netwerk, bv. Local Area Network, fiber uplink of lage bit-rate internetverbinding. Andere voordelen van SVSi zijn de uitgebreide controleopties om de video- en audiorouting - evenals apparaten van derden - door middel van IR, serieel, switch of TCP/IP op afstand of in de ruimte zelf te bedienen en te beheren.

Crestron Fusion, meer dan Room Management


In totaal beschikt Randstad over 58 meeting rooms (inclusief meeting bubbels). Met zo'n hoog aantal is het van cruciaal belang dat al deze resources efficiënt worden bezet en dat alle hardware altijd correct functioneert. Aan de buitenkant van elke zaal heeft BIS een 7” aanraak scherm van Crestron voorzien, waarop de gebruiker duidelijk kan aflezen of een zaal vrij is of niet. Ook adhoc reserveren van een beschikbare ruimte bij binnenkomst behoort tot de mogelijkheden. Om het geheel overzichtelijk te maken wordt al deze data verzameld in het Crestron Fusion portal. In deze portal komt alle informatie van de bedieningspanelen, reserveringspanelen en de Crestron control processoren samen. Het Crestron Fusion gebouwbeheersysteem resulteert in een efficiënter building management. Al de (audiovisuele) apparatuur werkt samen met een gecentraliseerd dashboard. Storingen worden direct zichtbaar en kunnen snel worden opgelost.

Via deze weg willen we Randstad bedanken voor het vertrouwen en de aangename 'samenwerksfeer'!

Ga terug naar het referentieoverzicht.

Gratis advies over Referenties? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte