Referenties

Fujifilm Open Innovation Hub

Aansprekende audiovisuele innovatie in Fujifilm Open Innovation Hub

Fujifilm Manufacturing Europe B.V. is een van de grootste productievestigingen van Fujifilm buiten Japan. Het bedrijf produceert fotopapier, offsetplaten en membranen. Daarnaast werkt men in het Tilburg Research Laboratory aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën en producten. Met zo’n 850 werknemers is Fujifilm Manufacturing Europe B.V. een van de grootste industriële werkgevers van Midden Brabant.

Toonaangevend in technologische innovaties

Om toonaangevend te blijven in technologische innovaties op het gebied van health care, energy & environment en industry & solutions, heeft Fujifilm onlangs in het productie- en R&D centrum in Tilburg zijn "Open Innovation Hub" geopend. In deze hub kunnen klanten en nieuwe partners een constructieve dialoog aangaan met toonaangevende technische experts van Fujifilm. Na Japan en de VS is dit wereldwijd de derde Open Innovation Hub van Fujifilm.

Tijdens een intensief voortraject en selectieproces heeft BIS alles uit de kast gehaald om voor Fujifilm een oplossing te realiseren, die hun eigen verwachtingen en ideeën zou overtreffen. Bij het uitwerken van onze ideeën hebben we de eis van Fujifilm meegenomen dat de Open Innovation Hub een hoogwaardige uitstraling moest krijgen, goed moest weergeven wat de kracht van Fujifilm is en welke mogelijkheden Fujifilm te bieden heeft. Daarbij was de opdracht dat de bezoekers een "wow" gevoel moesten krijgen bij binnenkomst en tijdens het gebruik van Open Innovation Hub.

Hoofdaannemer voor het complete project

Een projectteam van BIS – een account manager, AV & IT consultant, interieurarchitect, project manager en content designer - heeft een compleet plan voor de verbouwing en herinrichting van de Open Innovation Hub ontworpen en gepresenteerd; inclusief 3D visualisaties van het eindresultaat. Onderdeel van dit plan was dat BIS als hoofdaannemer zou optreden en het complete project zou begeleiden en bewaken. De innovatieve ideeën, de fraaie visualisaties en de gedegen projectaanpak zijn zeer goed ontvangen door Fujifilm, waarna BIS de opdracht gegund kreeg.

En inderdaad… Wanden, plafonds, vloeren, toiletten, keuken, meubilair, projectstoffering, verlichting, audiovisuele apparatuur, videocommunicatie, narrowcasting incl. content-inrichting, interactieve applicaties etc. Alles is onder regie van BIS bedacht en uitgevoerd. Het resultaat mag er zijn! Een schitterende, inspirerende omgeving die bol staat van de innovatie. Een omgeving die zich als het ware om de gebruiker heen vouwt, de creativiteit prikkelt en uitnodigt om interactief ideeën en kennis uit te wisselen en te versterken. Alle elementen zijn zo op elkaar afgestemd dat iedere bezoeker het "wow" gevoel ervaart dat Fujifilm met de ruimte wil bereiken.

15 meter lange presentatiewand als eyecatcher

De eyecatcher in de Open Innovation Hub is de 15 meter lange gebogen presentatiewand, waar de bezoeker o.a. door middel van een indrukwekkende film ervaart wat Fujifilm te bieden heeft. De film en andere informatie wordt geprojecteerd door maar liefst acht Optoma projectoren met speciale groothoeklenzen, die dankzij hun krachtige specificaties en hoge beeldkwaliteit garant staan voor een oogstrelend resultaat. Te meer omdat de toegepaste "edge blending" technologie van Watchout zorgt voor een 100% naadloze samensmelting van de beelden.

Maar er is natuurlijk meer te zien en te beleven in de Open Innovation Hub. Via een uitnodigende entree, inclusief een aan het BIS ID narrowcasting systeem gekoppeld informatiescherm - waarmee hij of zij welkom wordt geheten – komt de bezoeker in een sfeervolle ruimte waar hij kan kiezen voor ontmoeting en gesprek in een actieve setting in de encounter & meet ruimte of voor een juist meer ontspannen setting in de lounge met comfortabele stoelen en lage tafels. Welke ruimte ook wordt gekozen, het voelt comfortabel en de sfeer is uitnodigend; niet in het minst dankzij de wandvisualisaties die door de grafisch specialisten van BIS zijn ontworpen.

Innovation experience met audiovisuele oplossingen

Vanuit beide ruimtes is er een centrale doorgang naar de innovation experience waar – naast de eerder genoemde, 15 meter lange projectiewand – meerdere verschillende audiovisuele oplossingen zorgen voor visualisatie van informatie, uitwisseling van ideeën, het verdiepen en verbreden van kennis en de ontwikkeling van innovaties. Voorbeelden hiervan zijn de interactieve multitouch tafel met op maat ontworpen applicaties en de grensoverschrijdende videoconference mogelijkheden, inclusief speaker track, 80 inch monitor (203 cm) en optimaal vormgegeven videoconference tafel.

Een prachtig "detail" wordt gevormd door de drie transparante LCD schermen. Achter deze schermen wordt een Fujifilm product fraai met een lichtspot uitgelicht, terwijl een – via het centrale narrowcasting CMS gedistribueerde – video het product verder toelicht. Daarnaast staat het geïntegreerde AMX besturingssysteem garant voor centrale bediening en beheer en zorgen allerlei presets ervoor dat het gebruikersgemak tot kunst is verheven. Natuurlijk ontbreekt een professionele installatie voor de weergave van presentatiegeluid en achtergrondmuziek niet.

Dynamische narrowcasting met meerdere contentstromen

Tot slot worden via meerdere informatieschermen allerlei soorten informatie op een visueel aantrekkelijke manier zichtbaar gemaakt. De toepassing van het BIS ID narrowcasting platform maakt het mogelijk om op een hele dynamische manier de contentstromen te verspreiden; zowel gepland als ad-hoc. Denk hierbij aan informatie over Fujifilm (o.a. corporate video) en informatie over producten, maar ook aan het weerbericht, filenieuws en OV informatie. Zelfs de vluchtinformatie (vertrektijden, vertragingen etc.) van de aanwezige gasten wordt volledig geautomatiseerd getoond. Leuk om te melden is dat de contentinrichting van het narrowcasting systeem ook door eigen mensen van BIS - de specialisten van de digital productions afdeling - is gerealiseerd.

Op zijn website schrijft Fujifilm: "De Open Innovation Hub is zodanig ontworpen dat partners kennis kunnen maken met de belangrijkste technologieën en producten van Fujifilm. Het doel is om samen op zoek te gaan naar kansen en een basis te creëren voor toekomstige samenwerking. Met behulp van de nieuwste technische tools in de hub wordt een creatief proces gestimuleerd, waardoor sneller nieuwe ideeën ontstaan om technologische uitdagingen op te lossen."

Bij BIS zijn we er trots op dat wij deze strategisch belangrijke Open Innovation Hub voor Fujifilm hebben mogen realiseren!

Ga terug naar het referentieoverzicht.

* Fotografie door Dolph Cantrijn

Gratis advies over Referenties? BIS|Econocom helpt je graag verder:

0180 - 486 777
Vraag / Offerte